Kızılay Havza Temsilciliğinden Başkan Özdemir'e Ziyaret

TAKİP ET

Kızılay tarafından sürdürülen vekâleten kurban organizasyonu çalışmaları kapsamında Kızılay Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir'i ziyaret etti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i makamında ziyaret eden Kızılay Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu, yürütülen vekaletle kurban organizasyonu ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kesilen kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağının altını çizen Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, “Türk Kızılayı’nın Türkiye genelinde ve dünya çapında sürdürdüğü iyilikleri takdirle izliyoruz. Türkiye’nin merhamet eli Kızılay, hayırseverlerin yaptığı bağışlarla kesilen kurban etlerini, yardım bekleyen mazlum ve mağdurlara ulaştırıyor. Bizler de, milletimizin iyiliklerine her zaman destek oluyoruz. Durumu iyi olan ve birkaç kurban kesmek isteyen vatandaşlarımız gerek yurt içi gerekse yurt dışı için kesecekleri kurbanlarını burada bağışta bulunmalarını rica ediyoruz. İnşallah bu kurbanda kesilen kurbanlarımız ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır. Rabbim yaptığımız ve yapacağımız yardımları dergahı izzetinde kabul buyurmasını bizlere nasip etsin inşallah. Tüm vatandaşlarımızı başlatılan organizasyona davet ederek bağışa bekliyoruz.” dedi.

Kızılay Havza Temsilcisi Ömer Faruk Çörekçioğlu’da, vekâletle Kurban Kesim Kampanyası sayesinde ihtiyaç sahiplerinin sadece Kurban Bayramı süresince değil, yıl boyu ete kavuşacağını belirterek “Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konularak Kızılay şubelerimiz aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Bu yıl Havza'da Ramazan ayında 435, yıl boyunca da 625 olmak üzere bin 70 konserve kurban eti dağıtıldı. Hayırsever vatandaşlarımız, farklı ülkelerdeki ihtiyaç sahipleri için de vekâlet verebilecek. Bu yıl genel merkezimizce kurban bağış miktarı yurt içinde 1050, yurt dışı için 125 dolar veya 105 avro olarak belirlendi. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız Türk Kızılay'ın bağış hesaplarına bağışlarını yatırabilirler. Şimdiden tüm bağışçılarımıza ihtiyaç sahiplerimiz adına teşekkür ederim.” diye konuştu.

Çörekçioğlu, vekaleten kurban kestirmek isteyen vatandaşların bağışlarını 168 Kızılay Çağrı Merkezi veya "kizilay.org.tr" internet adresinden de yapabileceklerini kaydetti.

Kızılay Havza Temsilciliğinden Başkan Özdemire Ziyaret