Kudüs Samsunspor Kardeşlik Maçı Oynadı

TAKİP ET

Canik Belediyesi organizasyonunda Kudüs'ten kamp için Samsun'a gelen Abnaa Al-Quds futbol takımı ile Samsunspor U-21 takımı karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı izleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Spor özü itibariyle dostluk, kardeşliktir. Kitleleri bir araya getiren sporu, doğru kullandığımızda hep birlikte dünyada barışı tesis edebiliriz” dedi.

Canik Belediyesi’nin misafirliğinde Kudüs’ten gelen Abnaa Al-Quds futbol takımı lig öncesi kamp dönemini Canik’te geçiriyor. Kamp programı dahilinde Kudüs’lü futbolcular Canik Belediyesi’nin girişimiyle Samsunspor U-21 takımı ile dostluk maçı yaptı. Karşılaşmayı Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor Gençlik Geliştirme Eğitim Merkezi Koordinatörü Besim Durmuş ve Samsunspor U-21 Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Sinecek’te izledi.

KUDÜS SAMSUNSPOR KARDEŞLİK MAÇI OYNANDI

Sporun kitleleri bir araya getirdiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç,” Spor evrenseldir. Kitleleri bir araya getirir. Sporun bu birleştirici yönünü iyi değerlendirmek gerekiyor. İşte ev sahipliğimizde Kudüs’ten gelen misafirlerimizi Samsunumuzda ağırlıyoruz. Kudüslü misafirlerimizi şehrimizle buluşturmak, kardeşliğimizi pekiştirmek adına Samsunspor U-21 takımımız ile maç yapma kararını aldık. Teklifimizi geri çevirmeyen Samsunspor Gençlik Geliştirme Eğitim Merkezi Koordinatörü Besim Durmuş ve U-21 Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Sinecek’e teşekkür ediyorum “ dedi.

KUDÜS AĞLARSA CANİK AĞLAR

Kudüs’ün içlerinde kanayan bir yara olduğunu ifade eden Başkan Genç, “ İsrail’in yıllardır Filistinli kardeşlerimize uyguladığı şiddet ve terör eylemleri bizi kahrediyor. Canik olarak her zaman bu haksız işgale tepkimizi yükselttik. Yükseltmeye de devam edeceğiz. Kudüslü futbolcularımızı Canik’te ağırlamamız da kardeşliğimizin, medeniyetimizin ve bu aidiyet duygusunun gereğidir. Canik Belediyesi olarak her zaman mazlum coğrafyalardaki Müslüm kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya, elimizi uzatmaya devam edeceğiz” dedi.

MAÇ ÖNCESİ KARDEŞLİK GÖRÜNTÜLERİ

Başlangıç vuruşunu Başkan Genç’in yaptığı karşılaşma öncesi Kudüs’ün Abnaa Al-Quds takımı ve Samsunspor U 21 takımı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor Gençlik Geliştirme Eğitim Merkezi Koordinatörü Besim Durmuş ve U-21 Takımı Teknik Sorumlusu Mustafa Sinecek bir araya gelerek fotoğraf çektirdiler. Filistin ve Türk bayraklarının açıldığı karşılaşma öncesi, Kudüslü yöneticiler Başkan Genç’e 55 numaralı forma hediye ederken, Kudüslü futbolcular da Samsunsporlu futbolculara Filistin atkıları takdim etti.

Karşılama 1-1 sona erdi.