Miliç ırmağında büyük temizlik!

TAKİP ET

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Gökçeağaç, Sakarlı ve Evci mahallesi sınırları içerisindeki 7 kilometre uzunluğundaki Miliç Irmağı'nın temizlenerek turizme açılmasıyla, bölgenin bu güzelliklerinin dünya ile paylaşılacağını belirtti.

Terme ilçesi Gökçeağaç, Sakarlı ve Evci mahallelerinde denize paralel olarak akan ve doğal güzelliğiyle herkesi kendine hayran bırakan Miliç ırmağı’nda belediye başkanı Şenol Kul’un girişimleri ile DSİ tarafından, kapsamlı temizlik çalışmaları başladı.

SAĞLIKLI ORTAM OLUŞACAK
Çalışmalarla birlikte suyun içinde oluşan kamış ve kum yığınlarının temizlenmesi ile suyun akışının sağlanması planlanırken, geçen ay başlayan çalışmalar kapsamında bu güne kadar yaklaşık 1,5 kilometrelik alan temizlendi. Su akışının sağlıklı gerçekleşmesi ile beraber ırmakta yaşayan tüm canlılar için daha sağlıklı ortam oluşacak.
KUL DRONE İLE BÖLGEYİ İNCELEDİ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçenin gökçeağaç mahallesi bölgesinde devam eden çalışmalar ile ilgili ırmaktan ve drone ile havadan incelemelerde bulundu. Kul, yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki ırmağın temizlenip, düzenlenerek turizm bölgesi haline getirmeyi planladıklarını söyledi. Irmak boyunca kıyı şeridi ve köprü geçişlerinde yapılması gereken çalışmalar, ırmağın temizliği, kıyıların düzenlenmesi ve ile ilgili çalışmalar yapmayı düşündüklerini aktardı.


DÜNYADA NADİDE ALANLARDAN
Başkan Şenol Kul Terme’nin bir turizm kenti olması yolunda bu bölgenin çok önemli olduğunu kaydetti. 7 kilometre uzunluğundaki miliç Irmağı’nın temizlenerek turizme açılmasıyla bölgedeki güzelliklerin dünya ile paylaşılabileceğinin altını çizen Başkan Kul, “Bu alan dünyada nadir olan lagon ırmaklardan birisi. Buralarda hem balık tutmak, hem de güzelim doğa ile baş başa kalmak mümkün. Irmak boyunca piknikte yapılabilir. Burası aynı zamanda yapılacak çalışmalar ile yürüyüş güzergahı olarak da kullanılabilir. Ayrıca bu bölgede kahvaltı, kayık ve kano gibi sportif amaçlı bölgeler planlamıştık. Buraları keşfetmekteki amacımız, Terme’yi ve güzelliklerini tanıtmak, halkın istifadesine sunmak. İnşaallah en kısa sürede tamamlanır” diye konuştu.
 

şenol kul