Muhtarlardan Başkan Özdemir'e ziyaret

TAKİP ET

Muhtarlar 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir'i ziyaret ettiler.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Mehmetçik Meydanında bulunan Atatürk Anıtına muhtarlar adına  Muhtarları Derneği Başkan Yardımcısı Bekir Erdem ve beraberindeki muhtarlar tarafında çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şubesi Başkanı Atilla Turguter ise muhtarlık müessesinin köklü bir geçmişi olduğunu belirtti.

Buradaki törene Havza Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Nizamettin Boyacı, Havza Belediyesi Muhtarlıklar Müdürü Zeki Kurt, Havza İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, bazı protokol üyeleri ile ve muhtarlar katıldı. 

Törenin ardından bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaretler kapsamında  Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şubesi Başkanı Atilla Turguter, Havza Muhtarları Derneği Başkan Yardımcısı Bekir Erdem ve muhtarlar daha sonra ise Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret ettiler.

Havza Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette, dernek başkanları muhtarlar adına Belediye Başkanı Özdemir'e çiçek takdim etti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’de tüm muhtarlar adına ilçenin tek bayan muhtarı olan Karşıyaka Mahallesi Muhtarı sevil Çelik’e çiçek takdim etti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir de muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğuna değinerek, “Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız bizlerin en yakın mesai arkadaşlarımız. Onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın muhtarlar günü kutlarım.” Dedi.

Ziyaretlerin ardından muhtarlar ilçe mezarlığını ziyaret ederek burada şehitler için dua ettiler.

Muhtarlardan Başkan Özdemire ziyaret