Osman Genç: Şehrimiz için koşuyoruz

TAKİP ET

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 3. dönemde de ilçede hizmet seferberliğini devam ettirdiklerini belirterek, kentsel dönüşümden 2. Devlet üniversitesine, eğitimden ücretsiz internete ve turizm yatırımlarına kadar 15'ten fazla projeye başladıklarını söyledi. Genç, 'Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın hızına ayak uydurup, şehrimiz için koşuyoruz' dedi.

Başkan Osman Genç, Canik Belediyesi Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda Samsun’da görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltının ardından basın mensuplarıyla sohbet eden ve yeni dönemde 6 aylık süre içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Genç, şehirlerin yarıştığı 21. Yüzyılda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Dağutoğlu’nun hızına uyum sağladıklarını ve şehri daha ileriye taşımak için koştuklarını söyledi.



TÜRKİYE’YE ÖRNEK KAMPÜS

Yeni Türkiye’de herkesin koşması gerektiğine işaret eden Genç, “Geride bıraktığımız iki dönemde 30’dan fazla yatırımı ilçemize kazandırdık. Özellikle eğitim alanında yaptığımız yatırımlarda, sadece şehrimizde değil, Karadeniz’de birinciyiz. 15 yeni eğitim yuvasının ilçemize kazandırılmasına ön ayak olduk ve eğitime 8 milyon liralık yatırım yaptık. Öz kaynaklarımızla yaptığımız Mevlana Eğitim, Kültür ve yaşam Merkezimiz, sahip olduğu tesislerle Türkiye’ye örnek, dershanelerin dönüşümüne de model olabilecek niteliktedir” dedi.



EĞİTİM, CANLI MEKTEP’LE EVLERE GİRECEK

Yeni dönem yatırımlarından da söz eden Başkan Genç, “Ücretsiz İnternet projemizden Kurban Bayramı ile birlikte Canik’in her yerinde vatandaşlarımız yararlanacak. Ücretsiz internet sadece vatandaşlarımız internet kullansın diye değil, geleceğimiz olan çocuklarımız için bir eğitim hizmetidir. Bu projemizin ikinci aşaması olarak çocuklarımızın, ailelerimizin eğitimine katkı sağlayacağına inandığımız ‘Canlı Mektep’ projemizi hayata geçireceğiz. Yani eğitimi bir bakıma evlere taşıyacağız” diye konuştu.



KENTSEL DÖNÜŞÜMLE GELECEĞİ KURTARIYORUZ

Kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini de vurgulayan Genç, “Kuzey Yıldızı 2. Etap tamamlandı ve 1344 konutu teslim ettik. Bunun yanında hurdacılar bölgesi olarak bilinen Yeni Mahallemizde ve Soğuksu Mahallemizde de kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Canik’te toplam 587 dönüm alanda bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Örneğin İstanbul Beyoğlu’nda sadece 28 dönüm alanda uygulanan bir kentsel dönüşümün günlerce gündeme geldiğini düşündüğümüzde, Canik’te yaptığımız dönüşümün büyüklüğü daha iyi anlaşılır. Geçen dönem Toptepe’de uyguladığımız Güzel Evim Mutlu Geleceğim Projemizi bu dönem Yavuzselim ve Hacıismail Mahallelerimizde yapıyoruz. Bütün sosyal donatılarının olduğu çağdaş bir şehir yaşam merkezi, çocuklarımızın da karakterini, geleceğini yakından ilgilendirmektedir. Bu bakımdan geleceğimiz için çok önemli bir dönüşüme imza attığımıza inanıyorum. Bir bakıma biz geleceğimizi kurtarıyoruz” şeklinde konuştu.



SANCAKTEPE TURİZM PROJESİ

Canik’te turizm yatırımları da yaptıklarını dile getiren Genç, “Sadece Toptepe ve Canik’in değil, Samsun’un turizmine önemli katkı sağlayacak bir projeye başladık. İçerisinde Anfi tiyatro, kafeterya, seyir alanları, yürüyüş yolları, su oyunları olacak olan Sancaktepe projemiz 2015 sonunda tamamlanacak. Bu arada Meşe Kültür Tesislerimizi de 1 Ekim’de yapılacak ihale ile özelleştireceğiz. Yapacağımız ihaleye herkes girebilir. Oluşturduğumuz orman alanıyla birlikte ‘Bir Bebek, Bir Fidan’ projemize başladık. Artık Canik’te her doğan bebeğin bir fidanı olacak.  Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Paraşüt Şenliği’ni de önümüzdeki yıllarda şehrimizin tanıtımına katkıda bulunacak şekilde daha da geliştireceğiz” değerlendirmesini yaptı.



BAYRAMDA BANGLADEŞ’TE ANLAMLI HİZMET

Kurban Bayramı’nda çok önemli bir hizmeti gerçekleştirmek için Bangladeş’te olacağına da işaret eden Genç, şunları söyledi: “Dünyada her yıl 1.8 milyonu çocuk olmak üzere 3.5 milyon insan kirli su nedeniyle ölmektedir. Biz de bundan hareketle Canik Belediyesi olarak ‘Hiç Kimse Susuz Kalmasın’ düşüncesi kapsamında Su Kuyusu Projemiz var. Bangladeş, Çad ve Sudan’da olmak üzere toplam 10 adet su kuyusunu İHH İnsani Yardım Vakfı Koordinatörlüğünde Kurban Bayramı’nda Bangladeş’e yapacağımız ziyarette toplu açılış programıyla hizmete açacağız. Burada ayrıca Dakka Büyükelçiliği, Konsolosluk, TİKA Bangladeş Başkanı, Yerel Belediye Başkanı ve İHH Koordinatörlüğünde bölgede yaptırılan Yetimhaneleri ziyaret edeceğiz. Ayrıca Türkiye’deki Müslümanların Bangladeş’e gönderdikleri kurbanların kesim ve dağıtımına şahitlik edeceğiz.”