Samsun-Çarşamba Havaalanı ne zaman açılacak? Vali açıkladı...

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak tadilatı devam eden Uluslararası Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Samsun Valisi Osman Kaymak, bakım onarım nedeniyle kapatılan Çarşamba Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Vali Osman Kaymak, yüklenici firma GENA A.Ş. Şantiye Koordinatörü Muzaffer Çaylı ile birlikte, havalimanı inşaatının 7 Kasım'da biteceğini duyurdu. 

 'BU İNŞAATIN YAPILMASI KAÇINILMAZDI' 

Samsun Valisi Osman Kaymak, incelemeleriyle ilgili olarak Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV'ye açtıklamalarda bulundu. Kaymak, "Havaalanımızdaki inşaatları denetlemek üzere buraya geldik. Yetkili arkadaşlardan bilgiler aldık. Keşke bu havaalanı inşaatını başka yöntemlerle çözseydik de havaalanı kapanmasaydı. Bu bizim için, Samsun için üzüntü verici bir durum. Bundan dolayı bütün Samsunlulardan özür diliyoruz. Keşke bu duruma başka bir çözüm bulabilseydik ama sonuçta bu inşaatın yapılması kaçınılmazdı. Herkesin bildiği gibi pistte çökmeler vardı. Devam etseydi Allah korusun büyük bir kaza olabilirdi" dedi.

 1 YIL YERİNE 3 AYDA BİTECEK 

Yapılacak çalışamların normalde 1 yılda bitirildiğini ancak yüklenici firmanın Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne verdikleri söz gereği 3 ay içerisinde tamamlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüğünü belirten Vali Kaymak, "Buradan kendilerine çok teşekkür ediyorum. Pistin bozuk olan kısımları tamamen kazıldı ve gerekli malzemelerle dolduruldu. Yoğun bir çalışma var. Hatta kendilerinden gece de çalışmalarını istedik. Arkadaşlarımızın gece de çalışabilmeleri için gerekli hazırlıkları yaptıklarını öğendim. 7 Kasım tarihinde inşallah piste teker konduracak şekilde inşaat tamamlanacak. Ben şahsen bu çalışmadan çok ümitliyim. Samsunlu değerli vatandaşlarımız endişeye kapılmasınlar. Biz de zaman zaman takip edeceğiz. Aksayan konularda, malzeme temini konusunda ya da diğer prosedürler konusunda bir ihtiaçları olduğu zaman kendilerine her türlü desteği vereceğimizi belirttik. Kendileri, belirtilen sürede bu inşaatı bitirecek ve biz de açılışını yapacağız diye düşünüyorum" dedi.

BAYRAM TATİLİNDE BİLE ÇALIŞTILAR

 Vali Osman Kaymak'a, Çarşamba Havalimanı'nda devam eden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren  GENA A.Ş. Şantiye Koordinatörü Muzaffer Çaylı ise, şunları söyledi: "Havalimanı inşaatına, firmamız taahütü altında 7 Ağustos'da başladık. Planlanan süre içerisinde taahütümüzü yerine getirmek için gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Samsunlu işadamlarından, vatandaşlardan söz verilen süre içerisinde bitip bitmeyeceği ile ilgili bize de sorular geliyor. Sayın Valimiz Osman Kaymak'ın açıklamaları doğrultusunda taahüt ettiğimiz şekilde bitireceğimize her platformda beyan ediyoruz. Ayrıca bir bayram tatili süreci olmasına rağmen fedakarlık yapan personelimize buradan teşekkür ediyorum.

 2 BÖLÜMDE ÇÖKME YAŞANMIŞTI

Önümüzdeki bir kaç gün içerisinde gece çalışmaları konusunda da yapacağımız işlerle ilgili hazırlığımızı tamamladık. Şu anda pist içerisinde 2 bölümde yaklaşık 19 santimetrelik çökme meydana gelmişti. Bizim birinci bölüm diye bahsettiğimiz yerde 216 metrelik bir bölüm. İkinci bölüm dediğimiz yerde 156 metrelik bir bölüm var. Şu anda 2'nci bölümde bulunan yerde 100 metreye yakın yerini hem kazısı, hem de kaya dolgusuyla imalatını tamamlamış bulunuyoruz. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 

 UÇAKLAR İÇİN DÖNÜŞ APRONU

 Bunların dışında havalimanının ihtiyacı olan dönüş apronu piste ilave edildi. Dolayısıyla uçağın rahat bir şekilde iniş ve kalkış yapabilmesi için de dönüş cebinin şu anda tamamen kazısını ve kaya dolgusunu tamamlamış bulunuyoruz. Bunların dışında iki tane acil çıkış yollarının alt yapısını hazırlayıp meydana teslim edeceğiz. Pistin tamamının derz dolgularını yeniliyoruz. Belirli bir süreden beri ekibimiz havalimanının elektrik altyapısı ile ilgili çalışıyordu. Havalimanının bu durumla ilgili eksikliklerini de gidermiş bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde de diğer imalalatlara devam edeceğiz.

'SAMSUNLULAR RAHAT OLSUN'

 Burada ufak tefek sorunlarımız olursa Samsun Valiliği'miz ve Meydan Müdürlüğü'müz sağolsunlar gerekli yardımlarını esirgemediler. İnşallah 7 Kasım'da inşaatı tamamlayıp Çarşamba Havaalanı'na 8 Kasım'da uçak teker koyduğunda biz de huzur içerisinde işi tamamladık deriz ve Samsun'a bir armağan vermiş oluruz. Samsunlular rahat olsun. İnşallah planlanan sürede bitirip vatandaşları havalimanına kavuşturacağız. Şimdiden hayırlı olsun" dedi. Vali Osman Kaymak, Samsun Çarşamba Havalimanı'nın tadilat çalışmalarının yapıldığı tüm bölgeleri ziyaret ederek, görev yapan işçilerden de bilgi aldıktan sonra havalimanından ayrıldı. 

Kaynak; samsungazetesi