Samsunlu eski vekil itiraz etmeyecek

TAKİP ET

MHP Samsun eski Milletvekili Cemalettin Şimşek, referandumda 'hayır' cephesinde bulunduğu için partiden ihraç edilmek istendiğini, ancak kendisinin buna itiraz etmeyeceğini belirterek, yeni partiye katılma konusunda yeşil ışık yaktı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun eski Milletvekili Cemalettin Şimşek, yaptığı basın toplantısıyla partisinin il başkanlığınca kendisi hakkında kesin ihraç istemiyle soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

 İSTİFA ETMİYORUM 

MHP Samsun eski Milletvekili Cemalettin Şimşek, OMÜ Hoşkadem Restaurant'ta basın toplantısı düzenledi. Şimşek, 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçim sonuçlarının başarısızlık olarak değerlendirdiklerini ve olağanüstü kongre talep ettikleri halde genel merkezlerince kongrenin yaptırılmadığını, 16 Nisan Referandumunda ise partisinin 'Evet' kararı aldığını, kendisinin de buna uymadığı gerekçesiyle MHP'den kesin ihraç istemiyle soruşturma başlatıldığını söyledi. Şimşek, "Ben Milliyetçi Hareket Partisi, parti tüzüğüne aykırı hareket etmedim. MHP'den istifa etmiyorum. Kendilerini partinin sahibi olarak görenler bizi parti dışına itiyorlar. Ülke böyle bir durumda iken ona, 'Ne halin varsa gör' diyecek durumda değiliz. Bundan önce olduğu gibi bir vatansever ve Türk Milliyetçisi olarak, bundan sonra da sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizden ve bu ülke için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır " dedi.  Şimşek, kesin ihraç istemli soruşturmada savunma yapma gereği duymadığını ifade etti. 

AKŞENER UMUT IŞIĞI VERİYOR 

Meral Akşener'in kuracak olduğu yeni partinin içerisinde yer alacağının sinyallerini veren Şimşek açıklamalarında şunları söyledi: "Ülkede devam eden beka sorununun AK Parti ile çözülebileceğini söylemek akla ziyandır. Hedefi iktidar olmayan siyasi partiler varlığını sürdüremez. Partinin başarısından da başarısızlığından da onu yönetenler sorumludur. MHP'ye gönül verenler de ondan iktidar ümit etmekteydi ve MHP yönetimi seçmenine bu umudu verememiştir. Ülkeyi tek adam rejiminden kurtarmak gerek. Siyasi çalışmalarımızı bunun üzerine yönlendirmeliyiz. Meral Akşener de, başlangıç safhasında bir umut ışığı veriyor. Topluma umut vaat eden, yolsuzluklar, haksızlıklar, hukuksuzluklar yolunda bir siyasi harekete kendi pozisyonumuzca destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Yeni bir hareket, toplumsal bir talepten doğuyor. Bu bir Meral Akşener hareketi değildir, toplumsal taleptir. Kurulacak partinin, toplumu kucaklayıcı bir yapıda örgütlenirse başarılı olacağına inanıyorum."   

Kaynak; samsungazetesi