Tarihi Kentler Birliği Sivas'ta buluştu

TAKİP ET

Tarihi Kentler Birliği (TKB) Sivas buluşmasında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 'Görevimizin ağırlığını ve kutsallığını yerel yöneticiler olarak yüreğimizde hissediyoruz.' Dedi.

“Sivas’ın Doğal-Kültürel Mirasının Korunmasına Yönelik Son Gelişmeler” temalı TKB Sivas Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi ve TKB Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, TKB’nin 450 belediyenin üye olduğu ülkenin en büyük yerel yönetim birliği olduğunu anımsatarak; “Böylesine güzide bir yerel yönetim birliğinin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Çünkü buram buram tarih kokan her santimetre karesi şehitlerimizin kanı ile sulanmış olan bu Anadolu coğrafyasının her bir köşesi tarih dolu. Sadece somut mirasa yönelik tarihi değerlere değil doğal mirasa dönük tarihi değerlerimiz ile birlikte çok zengin bir tarihe sahip bir ülkeyeyiz. Bakmaya doyamadığımız eserleri ülkemiz içerisinde barındırıyor. Dolayısıyla görevimizin ağırlığını ve kutsallığını yerel yöneticiler olarak yüreğimizde hissediyoruz.” Dedi.


  Tarihi Kentler Birliğini bir enstitü, bir okul gibi gördüğünü dile getiren Başkan Yılmaz; “Bizler yarın meclis toplantımızı yaptıktan sonra Sivas'ımızı birlikte gezeceğiz. Kendi şehirlerimizde görmediğimiz veya tamamlayamadığımız bir takım eksiklikleri burada görüp tamamlama yönünde motive olacağız. Bilgi alışverişinde bulunacağız.” Şeklinde konuştu.
     Samsun’da devam eden Kurtuluş Yolu Projesini TKB üyelerine de anlatan Başkan Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti;
   " Gerek Samsun gerek Amasya gerek Sivas ve gerek Erzurum hepinizin çok iyi bildiği gibi 19 Mayıs tarihinde Samsun'da başlayan Kurtuluş mücadelesinin en önemli kentleridir. Bu mücadelenin başladığı 19 Mayıs 1919 sabahından bu yana aşağı yukarı 2 yıl sonra yüzyıl geçecek. Bu iki yıl içerisinde biz şunu yapıp bitirebiliriz. Biz Samsun'dan Amasya'ya kadar  Kurtuluş Yolu güzergahını bir bölümünü yirmibeş binlik  harita üzerine işledik. Hiç gecikmeden Amasya'dan Tokat'a Tokat’dan Sivas’a kadar olanları da yapabiliriz ve bu güzergahı bir izlek, Kurtuluş Yolu olarak bir rota haline getirebiliriz. Belki Sivas'tan Erzurum' a Erzurum'dan Ankara'ya olanları 2 yıl içinde bitiremeyebiliriz ama bunu bir projeksiyon olarak önümüze koyabiliriz. Ama Sivas'a kadar olanları bitirebiliriz diye düşünüyorum. TKB olarak bu projeyi sizlere öneriyorum”

samsun büyükşehir belediyesi