Tekkeköy'de su taşkınlarına köprülü önlem

TAKİP ET

Tekkeköy kent merkezinden dolum tesislerine kadar uzanan 7,5 km'lik atıl durumdaki demiryolu hattında çalışmalar devam ediyor.

Güzergah üzerine olası su taşkınlarına karşı 5 adet köprü yapılacak.  Samsun'un Tekkeköy İlçesi kent merkezinden başlayıp, Petrol Ofisi Dolum Tesisleri'ne kadar uzanan 7,5 kilometrelik TCDD'ye ait atıl durumdaki demiryolu hattının; 'Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' yapılması için çalışmalara başlandı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, ayrıca güzergah üzerinde olası su taşkınlarına karşı 5 adet köprü yapılacağını kaydetti. 

 Başkan Hasan Togar, "İlçemizin yaşam standartlarını ve prestijini en üst seviyelere taşıyacak olan vizyon projemiz tüm hızıyla aralıksız devam ediyor. Bizleri gerçekten heyecanlandıran yeşillikler ve ağaçların dinlendirici gölgelerinin altında, bisiklet sürüp yürüyüş yaparken dinlenip sohbet edebileceğimiz parkların spor alanlarının bulunacağı 7,5 kilometrelik yürüyüş yolu projemizin ve etrafındaki alanların çalışmaları her geçen gün dahada hızlanarak sürüyor.

Ayrıca güzergah üzerinde 5 adet köprü yaparak, sel ve su baskınlarına karşı önlem alıp trafiği rahatlatacağız" dedi. TCDD'na ait kullanılmayan 7,5 km'lik demiryolu hattı, Tekkeköy Belediyesi'nin hazırladığı proje ile 'Bisiklet ve Yürüyüş Yolu' olarak kullanılacak.


 

Tekkeköyde su taşkınlarına köprülü önlem