Terme'de çözüm masası çözüm üretiyor!

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde belediye bünyesinde 2015 yılında kurulan Çözüm Merkezi'nin, bugüne kadar yapılan bin 400 başvurusundan 900'ünün çözüme kavuşturduğu belirtildi.

Terme Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2015 yılında kurulan “Çözüm Masası” çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. “Sorun varsa çözüm de var” sloganı ile hizmet veren “Çözüm Masası” birimi 2015 yılından bu yana bin 400 başvurudan 900’ünü çözüme kavuşturdu.
İlçenin yaşam kalitesini yükseltmek, bürokrasiyi minimuma indirmek amacıyla Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un talimatı ile Terme halkına daha iyi hizmet sunmak için kurulan  “Çözüm Masası” ilçe halkının istek ve şikâyetlerini dinleyerek konuları ilgili makamlara ivedilikle ulaştırıp çözümler üretilmesini sağlıyor.
“TÜM İSTEK VE ŞİKAYETLER ALINIYOR”
Pek çok konuda vatandaşın başvuru yaptığını ifade eden Başkan Kul, "Vatandaşlarımız gün içinde ilgili arkadaşlarımıza her türlü istek ve şikayetlerini iletebiliyor. Mevzuat gereği bizimle ilgili olan konularda, talep edilen ya da istenen şey neyse anında işleme alınıyor. Daha sonrasında ise sürece uygun olarak takip ediliyor. Bizim yetki alanımız dışında kalan konularda ise ekibimiz, yine yönlendirici ve yol gösterici bir tutum içinde davranıyor. Yani vatandaşa 'bu bizim işimiz değil' diyerek göndermek yerine 'ne yapabiliriz?' diye sorguluyor ve buna göre hareket ediliyor. Ekibimizin özverili ve samimi bu davranışları da vatandaşın kamuya olan güveni artırıyor" dedi.
“HİZMETE ULAŞMASINI KOLAYLAŞTIRDIK”
Çözüm Merkezi'nde vatandaşların tüm istek dilek ve şikâyetlerinin hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulduğunu söyleyen Belediye Başkanı Şenol Kul “Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet kalitesini arttırmak ve iç işleyişi daha seri hale getirmek için kurulan bu sistem sayesinde vatandaşlarımıza başvuru kolaylığı sağlamış olduk. Halkımızdan aldığımız olumlu tepkiler yaptığımız işin doğruluğuna bir kere daha inanmamıza sebep oldu ve halkımız kadar bizi de mutlu etti. Vatandaş odaklı çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.