Terme'de değişim ve gelişim için metruk binalar yıkılıyor

TAKİP ET

Terme Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor.

Terme’de metruk halde bulunan ve Terme halkının can ve mal güvenliğini tehdit eden kullanılamaz durumdaki terk edilmiş yapılar, gelen talepler doğrultusunda tek tek tespit ediliyor ve yıkımı gerçekleştiriliyor. 
‘DEĞİŞİM VE GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ’
Terme Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit ederek bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Halkın huzur ve güvenliği yanında ilçenin değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla birlikte zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor.

‘TEHLİKE OLUŞTURUYOR’
İlçede görselliğe ve huzura büyük önem verdiklerini belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Metruk yapıların yıkılmasıyla kent adeta nefes alır hale geliyor. Bu yapıların yıkımı ile mahalle aralarındaki önemli bir tehlike de ortadan kalkmış oluyor. Şehir merkezinde bulunan metruk yapılar çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturuyor çünkü bu binalar yanma ve yıkılma tehlikesi yaşıyor. Amacımız daha huzurlu ve yaşanılabilir bir Terme inşa etmek” dedi.
‘TERME YENİ KİMLİK KAZANIYOR’
Bu zamana kadar ilçe genelinde Terme Belediyesi tarafından bu çalışmalar ile birlikte 36 metruk binanın yıkıldığını söyleyen Kul “Atatürk ve Çarşamba caddelerinde Büyükşehir Belediyemizce baskı beton ve yol kaldırım çalışmaları yapıldı. Ara sokak ve caddelerimizde de belediyemizce parke düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Son yıkılan 3 bina Çarşamba caddesi üzerinde yer alıyordu. Yapılan çalışmalar ile çehresi değişen ve modern bir görünüme kavuşan caddede, metruk yapılar görüntü kirliliğine neden oluyordu. 2014 yılından bu yana ilçemizde çok şey değişti. Devam eden proje ve çalışmalar ile Terme adeta yeni bir kimlik kazanıyor. “ diye konuştu.