Terme'de son imzalardan biri mega projeye

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde istihdama ve şehrin nefes almasına büyük katkı sağlayacak olan Ek Sanayi Sitesi'nin yapı ruhsatı Başkan Kul tarafından kooperatif yetkililerine verildi. Kul, 'Görev süremiz boyunca güçlü esnaf güçlü ekonominin teminatı olduğu bilinci ile hareket ettik, Yeni sanayi sitesi ilçemize, sanayicilerimize ve ülkemize hayırlı olsun' dedi.

Son yıllarda yapılan büyük yatırımlar ile değişen ve gelişen Terme ilçesinde yeni sanayi sitesi kurulması ile ilgili çalışmalar tam gaz devam ediyor. Terme Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kefeli ve yöneyim kurulu üyeleri Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile makamında bir araya geldi. Yeni sanayi sitesinin yapı ruhsatını kooperatif başkanı Kefeli’ye veren Başkan Kul, “Terme’de mega projelere hayat vermenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
TAM BİR KOMPLEKS
Proje kapsamında her biri 240 metrekare olmak üzere 168 adet dükkan yapılacak. Ada’lar arasında 15 metrelik yolların bulunduğu çalışma çerçevesinde yeşil alanlar, idari kısım, misafirhane, mescit de yer alacak. Mevcut sanayi sitesinin hemen yan tarafında 110 bin m2’lik arsaya kurulan ve yaklaşık 60 milyon liraya bitirilmesi planlanan sanayinin toplam inşaat alanı 42 bin metrekare olacak.
TERME’DEKİ DEĞİŞİMİN ÖNEMLİ ADIMI
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul yapılacak Yeni Sanayi Sitesi’nin ilçedeki değişimin en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek, “Yeni sanayinin kurulması için kendi arsalarını alarak yola koyulan tüm sanayicilerimizi kutluyor ve tebrik ediyorum. Yeni sanayi sitesi ile inşallah esnaflarımız gelişecek, Terme gelişecek. Çünkü güçlü ekonominin bel kemiğidir esnaflarımız” dedi.
SIKINTILAR MAZARETİMİZ OLMADI
‘Herkes için mutlu Terme” oluşturmayı hedeflediklerini, çocuklar, gençler, kadınlar, yaşlılar ve engelliler için ayrı ayrı projeler ürettiklerini ve doğrultuda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Kul, “Görev süremiz boyunca önümüzdeki sıkıntılar hiçbir zaman bizim için mazeret olmamıştır. Terme dinamik ve kaliteli bir şehirdir. Terme’de modern bir şehirde yaşamanın rahatlığını herkes hak ediyor. Bizler de bu anlamda vatandaşlarımızın rahatı için görevimiz boyunca elimizden gelen gayreti gösterdik. Yeni sanayi sitesi ilçemize, sanayicilerimize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.
HELALLİK İSTEDİ
Şehrin tamamını gezerek esnaf ve vatandaşlardan helallik isteyip kendi hakkını da helal ettiğini söyleyen Başkan Kul, “2014 yılında sizlerin teveccühü ile seçildiğim kutsal kabul ettiğim, belediye başkanlığı görevim 31 Mart itibarı ile sona eriyor. 2014 yılından bugüne kadar sizlerle beraber yol aldık. Bazen iyi niyetle kırdık, kırıldık, üzdük, üzüldük. Kırdığım, üzdüğüm hemşerilerim varsa ben şahsım adına özür diliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, inşallah sizler de edersiniz.” Şeklinde konuştu.
Başkan Kul’a ilçede yaptığı önemli çalışmalardan dolayı teşekkürlerini sunan Terme Yeni Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mustafa Kefeli ve yöneyim kurulu üyeleri her zaman Başkan Kul’u yatırımcının ve esnafın yanında gördüklerini belirterek haklarını helal ettiklerini söyledi.
 

şenol kul