Üst geçitler Samsun'a çok yakıştı!

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin inşa ettiği üst geçitler göz kamaştırıyor. Modern kent kimliğini yansıtan unsurlardan üst geçitlerin yenilerini halkın hizmetine sunan Büyükşehir belediyesi, eski üst geçitleri ise boyayarak şehre renk katıyor.

Hayat standardı yüksek şehirlerin en önemli özelliklerinden görsel kent estetiğinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatıyla sürdürülen yatırımlar hızla devam ediyor. Son yıllarda önemli projeleri ve hizmetleri hayata geçirerek halkın ortak kullanımına sunan Büyükşehir Belediyesi, Samsun’u panoramik kent haline getiriyor.  
   Büyükşehir Belediyesi Estetik Kurul Kararları kapsamında estetiğe ilişkin yatırımlardan bir tanesi de yaya ulaşımına ilişkin üst geçitlerde yapılıyor. Samsun-Ordu karayolu üzerindeki Belediye Evleri, Doğupark, Mavi Işıklar fizik ve Rehabilitasyon Merkezi ve Lovelet AVM önü ile Atakum Olimpik Yüzme Havuzu mevkiine inşa edilen asansörlü 4 adet üst geçit için Büyükşehir Belediyesi, 6.5 milyon TL harcadı. 


    Yayaların can güvenliğini sağlamasının yanında hayatlarını kolaylaştıran asansörlü estetik üst geçitler, beyaz, renkli kuşaklı ve cam tüplü dizaynı ile şehre ayrı bir güzellik katarak, kentin göz alıcı objeleri oldu.  
KÖPRÜLERDEN SONRA SIRA ÜST GEÇİTLERDE 
     Köprüleri rengârenk boyayarak farklı bir görünüme kavuşturan Samsun Büyükşehir Belediyesi, eski üst geçitleri ise farklı renklerde boyayarak yeni bir görsellik kazandırıyor. Atakum Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi önündeki üst geçidin ayaklarını pastel renklere boyayan belediye, benzer çalışmayı diğerlerinde de de gerçekleştirecek. 

Samsun haber