Vali Kaymak'ın Havza Ziyareti

TAKİP ET

Samsun Valisi Osman Kaymak Havza ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek programlara katıldı. Vali Kaymak ilk olarak Havza'da Havza Kaymakamlığını ziyaret ederek Kaymakam Vekili Cengiz Nayman'ı makamında ziyaret etti.

Vali Osman Kaymak’ı Havza ilçesi Kaymakamlık ziyaretine gelişinde, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Garnizon komutanı Üsteğmen Bahadır Çay, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçe protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve daire amirleri karşıladı. 

Samsun Valisi Osman Kaymak Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman’ı makamında ziyaret etti. Kaymak burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak; “Havza birlik ve beraberlik  içerisinde hareket eden bir ilçe. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece ilçemizde ülkemizde kalkınmaya ve gelişmeye devam eder. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın.” Dedi.

Ziyarette Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman ilçenin eğitim, sağlık, ekonomik, nüfus, ulaşım, asayiş ve diğer konular hakkında Sayın Valimize brifing vererek ilçede yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sundu. 

Vali Osman Kaymak, göreve başladıktan sonra ilçeleri tanımak adına ziyaretler düzenlediklerini belirterek; “ Havza ilçemiz büyük bir değişim ve gelişime uğramış. Bizlerde bu değişimi ve bu gelişimi daha ileriye taşımak için uğraşacağız. İlçelerimizi gezerek ilçelerimizin kalkınması için yaşam kalitesini artırabilmek için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Havza ilçemizin ekonomisinde termal turizmi çok önemli bir yere sahiptir. Dört mevsim boyunca şifalı sulardan faydalanmak için Havza ilçesine yerli ve yabancı birçok turist gelmektedir. Havza ilçemiz büyük ölçüde tarım ve hayvancılıkla da uğraşmaktadır. Bunları geliştirmek ve daha ileriye taşımak için var gücümüzle bütün kurumlarımızla birlikte elbirliği ile çalışacağız ve yatırımların sürdürülmesine de katkı sağlayacağız. İnşallah bu ilçe ziyaretlerimiz ilçemiz insanı için hayırlara vesile olur.”dedi.

Kaymakamlık ziyaretinde Samsun Valisi Osman Kaymak’a, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz eşlik etti. 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i makamında ziyaret ederek ilçe yapılan çalışmalar hakkında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’den bilgiler aldı.

İkiz, ilçede son zamanlarda yapılan ve tamamlanmakta olan yatırımlar hakkında bilgiler vererek; “Havza hızlı bir şekilde gelişmekte. Tek sorunumuz istihdam ve bunun önüne geçmek için çalışmalarımız devam etmekte. Sayın Valime ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor ve bir kez daha görevinde başarılar diliyorum.” Dedi.

Ziyaret sonunda Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Vali Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’a Atatürk Evi maketi hediye etti.

VALİ KAYMAK HAVZA OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TOPLANTISINA BAŞKANLIK ETTİ

Belediye ziyaretinin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret ederek Havza Organize sanayi Bölgesi (OSB)Müteşebbis Heyet toplantısına başkanlık etti.

Burada Havza Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Vali Kaymak’a Havza OSB’de gelinen aşama hakkında bilgiler verdi.  

Yapılan toplantıda Havza OSB’de arsa tahsis ücreti metrekare başına 47 lira olarak belirlendi.

Toplantı sonunda bir konuşma yapan Vali Kaymak önemli olan büyük ve sağlam yatırımcıların Havza getirilmesi olduğunu belirterek; “İlçe yatırımcı getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu konuda bizlerde üzerimizde düşen her türlü işi yerine getirmeye hazırız. Havza OSB konumu ve ikmal imkanları ile yatırımcılar için cazip özelliklere sahip. Bunu iyi anlatmalıyız.” Dedi.

Ziyaretin sonunda Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Vali Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’a semaver hediye etti.

SAMSUN VALİSİ KAYMAK HAVZA OSB TANITIM VE TAHSİS TOPLANTISINA KATILDI

Samsun Valisi Kaymak daha sonra Havza OSB Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen ‘Havza OSB Tanıtım ve Tahsis Toplantısına’ katıldı.

Yenilen yemeğin ardından bir konuşma yapan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar Havza OSB’nin çalışmalarına 2006 yılında başlandığını belirterek; “Havza OSB çalışmalarında bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu gün OSB’de alt yapı tamamladı ve arsa tahsis yapma durumuna geldik. İnşallah Havza’da göç ve istihdam sorunu OSB ile son bulacak.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Havzanın Samsun’un en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek; “Havza 2 bin yıldır bölgeye şifa dağıtan bir ilçe. Havzanın geleceği iki şeye bağlı. Biri termal turizm, ikincisi ise OSB.  15 yılda Havza nüfusuna göre en fazla yatırım alan ilçe.  OSB’nin bu hale gelmesinde büyük çabaları olan Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar’a teşekkür ediyorum. Havza OSB’nin bin dönümü tahsise hazır ama 10 bin dönümlük genişleme alanı ile Karadeniz’in en büyük OSB’si. OSB çalışmalarında bizlere destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise Samsun’un yatırım teşviklerinden yeterince yararlanamadığına değinerek; “ Havza kurulan OSB ile bölgenin göz bebeği olacak. Samsun yatırım teşviklerinden yeteri kadar yararlanamamakta ve kendine düşen payı alamamakta.  Çevre iller hangi yatırım teşviklerinden yararlanmakta ise Samsun’da aynı teşviklerden yararlanmalıdır. Bunun için hep birlikte mücadele etmemiz gerekir.  Yatırımcı kara yatırım yapar. Bu da yatırım teşvikleri ile olur.” Dedi.

Son olarak konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak ise Samsun’u tanımak için ilçe ziyaretleri gerçekleştirdiğini belirterek; “OSB’nin altyapısının bitmesi bizleri mutlu etti. Havzanın önü açık arkadaşlar. Bu gün arsa tahsis fiyatları belirlendi ve satışa sunuldu. İnşallah kısa sürede Havza OSB’de bacalar tütecek, insanlar orada üremeye başlayacaklar. Üreten Havza olacağız.  Öncelikli hedefimiz Havza OSB’nin bir an evvel dolması. Samsun OSB dolu, Kavak dolu, burası ikinci bir OSB için arsa yapısı uygun değil. Havza için çok büyük bir şans doğdu. Ulaşım ağa nedeni ile Havzanın potansiyeli yüksek.  El ele vermek durumundayız. Sonuçta burada bizim çocuklarımız yaşayacaklar. Havzanın geleceğinin iyi olması için el birliği, güç birliği yapmak durumundayız. İçimizdeki birlik ve berberliğimizi korumamız halinde Havza’da Türkiye’de çok daha iyi yerlere gelecektir. Ülkemizin, ilimizin ve ilçemizin geleceği için birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Havza’da aynı ize basma alışkanlığı var. Bu alışkanlık ilçemizi güzel yerlere taşıyacaktır.” Dedi.

Programa Vali Kaymak’ın yanı sıra CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve davetliler katıldılar.

VALİ KAYMAK’DAN ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Samsun Valisi Osman Kaymak ve beraberindekiler daha sonra Kilis'te sivil askeri araçla kamyonun çarpışması sonucu şehit düşen Piyade Astsubay Şevket Alnıdelik'in Doğançayır Mahallesindeki ailesini ziyaret ettiler.

Ziyarette Vali Kaymak Şehit Babası Akif Alnıdelik’e başsağlığı dileklerinde bulundu. Taziye ziyaretinde Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mete Piyade Astsubay Şevket Alnıdelik'in ruhuna Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Vali Kaymak devletin her kurumu ile şehit yakınlarının yanında olduğunu belirterek; “Şehidimizin ailesine her ne ihtiyacınız olursa yirmi dört saat sizlerin ihtiyaç ve sorunlarınızı gidermek görevlerimizin önceliği arasındadır. Şehit ailelerimiz için önemli olan yalnız olmadıklarını bilmek. Onlara yalnız olmadıkları her daim hissettirmeliyiz.”  diyerek taziye dileklerini yineledi.

Kaymak Doğançayır Mahallesinde gördüğü bir çocuğa da oyuncak hediye etti.

Samsun Valisi son olarak Havza’da bir evi ziyareti gerçekleştirerek programını sonlandırdı.