Yörekent Projesi için düğmeye basıldı

TAKİP ET

Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin iftar buluşmasına katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, dernek başkanı Tahsin Kosif ile 'Yörekent Projesi' için protokol imzaladı. Başkan Taşçı, 'Yörekent Projesi, kültürlerin yaşatılması ile örf ve adetlerin gelecek nesillere aktarılmasında etkin bir rol oynayacak' dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın 55’te 55 proje sözü içerisinde yer alan ve hemşeri derneklerinin yoğun ilgi gösterdiği Yörekent Projesi için hazırlıklarını tamamlayan Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği, projenin tanıtımını, gerçekleştirilen iftar buluşmasında yaptı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tahsin Kosif ile eski Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Hut ve çok sayıda Rizelinin katıldığı iftar buluşması, Yalı Kafe’de düzenlendi.

Yörekent Projesi kapsamında birçok hemşeri derneği ile protokol imzalandığını, birçoğunun da projelerini tamamlayıp imza aşamasına ulaştığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesinin, farklı kültürleri buluşturan yapısından hareketle, Yörekent Projesini hayata geçirdik. Bir çok hemşeri derneği ile bu anlamda görüşmelerimizi yaptık, bir kısmı ile protokollerimizi imzaladık. Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği de bu kapsamda, ilçemiz içerisinde belirlediğimiz 7 bin 200 metrekare alana bir yaşam alanı kazandırmak için çalışmalar gerçekleştirdi. Bu akşam görsellerini bizimle paylaştıkları projeleri, gerçekten takdire layık olmuş. En kısa sürede çalışmalarına başlayacaklarına ve bugün imzaladığımız protokolün ardından en kısa sürede bu özel projeyi vatandaşlarımızla buluşturacaklarına inanıyorum. Çarşambalılar Derneği, Mübadiller Derneği ve Çerkes Adige Derneğinden sonra Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği için de düğmeye basmış olduk. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teşekkür eden Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Tahsin Kosif, “2 yıl önce Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın Atakum bölgemizdeki yeşil alanları, yörelerin geleneklerini, kültürlerini yaşatacak bir projeye dönüştürme fikri bizleri çok heyecanlandırdı. Yörekent, Samsun’a özellikle sosyal manada büyük bir ivme kazandıracak bir proje. Biz de Samsun Rizeliler Kültür ve dayanışma Derneği olarak bu projeden çok etkilendik ve o günden itibaren bu projenin hazırlığına başladık. Proje genel itibariyle içerisinde, birçok sosyal donatısını, sportif alanları bulunduran, özellikle yörenin kültürünü ve geleneklerini yansıtacak, hem mimari bir anlayışa sahip, hem de açıldıktan sonra işletme anlamında da son derece başarılı olabilecek bir proje. Bu proje sadece Rizelileri değil, bölgede yaşayanların da bir yaşam alanı olması için son derece önemli. Amfi tiyatrosu, yürüyüş alanlarının yer aldığı projemizde, yöremize ait yapıları bulabileceğimiz, özellikle kendi bölgemizin dünyaca meşhur çayını taşıyabileceğimiz, çay teraslarında, çayı görerek yudumlayabileceğimiz bir yaşam alanı yer alıyor. Türkiye, bu projeyi konuşacak” şeklinde konuştu.

Atakum