Devlet Su İşleri (DSİ) uhdesinde ve Dünya Bankası’nın hibe desteğiyle yürütülen "Taşkın Erken Uyarı Sistemi Projesi" ile ilgili önemli bir toplantı Terme Belediyesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya; Dünya Bankası yetkilisi Bilgen Aytekin (İletişim Danışmanı), Afet Yönetim Uzmanı Tuğkan Tanır, Diyalog 360 danışmanlık firmasından Serpil Açıkalın ve proje heyetinden Prof. Çağlar Akkaya ile Nazan Demir katıldı.
HEDEF: CAN VE MAL KAYBINI MİNİMUMA İNDİRMEK
Dünya Bankası desteğiyle yürütülen Taşkın Erken Uyarı Sistemi, Terme ilçesinde sorun yaşanabilecek bölgelerde su seviyesini sürekli olarak izleyerek taşkın riski oluşturan durumları önceden tespit etmeyi amaçlıyor. Bu sayede, sel tehlikesi oluşmadan önce kolluk kuvvetleri ve belediye ekipleri hızla harekete geçerek gerekli önlemleri alabilecek ve şehirde yaşanabilecek olası can ve mal kayıplarının minimuma indirilmesi hedefleniyor.
Başkan Kul, DSİ ve Dünya Bankası yetkililerine Terme'ye gösterdikleri ilgi için teşekkür ederek, projenin Terme'ye en faydalı olacak şekilde sonuçlandırılması için belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
BAŞKAN KUL, GÜNCEL RİSKLERİ SUNUM İLE AKTARDI
Toplantının açılışında Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketlerine dair görsel bir sunum gerçekleştirdi. Slayt eşliğinde heyete; ilçede geçmişte yaşanan sel görüntülerini, mevcut riskli alanları ve belediye olarak yapılması gerekli gördükleri yapısal işlemleri detaylıca aktardı.
YAPISAL ÇÖZÜMLER VURGULANDI
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, toplantıda yaptığı değerlendirmede, can ve mal güvenliğinin en büyük öncelikleri olduğunu kaydetti ve erken uyarı sisteminin faydalarını onaylamakla birlikte, projenin etkisini artıracak bir talepte bulundu: "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak bizim en büyük önceliğimizdir. Kurulması planlanan bu sistemle olası afetlere daha hazırlıklı hale gelmeyi hedefliyoruz. Ancak bu projenin ilçemizde daha faydalı olabilmesi için, salt bir uyarı sistemi olmanın dışında, yapısal çözümler de barındırması gerektiğine inanıyoruz."
Başkan Kul, bu noktada projeye dahil edilecek yapısal çözümlerle birlikte sel-taşkın riskinin de kalıcı olarak azalacağını düşündüklerini vurguladı.
YEREL
Yayınlanma: 23 Ekim 2025 - 17:45
Başkan Kul'dan Taşkın Projesine Yapısal Çözüm Vurgusu
Terme Belediyesi’nde, DSİ tarafından Dünya Bankası desteğiyle yürütülen Taşkın Erken Uyarı Sistemi projesi masaya yatırıldı. Başkan Şenol Kul, projenin sadece uyarı sistemiyle kalmayıp, taşkın riskini azaltacak yapısal çözümleri de içermesi gerektiğini belirtti.
YEREL
23 Ekim 2025 - 17:45











