Reklam

Çarşambalı Şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı, Son Yolculuğuna Dualarla Uğurlandı

01 Mart 2020 - 17:55
TAKİP ETTAKİP ET

Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın 01.03.2020 Pazar günü Çarşamba ilçesi Rıdvan Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurladı.

Şehidimizin cenaze törenine, Samsun protokolü, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, askerlerin omuzunda ve top arabasında cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Çarşamba İlçe Şehitliğine götürüldü. Burada şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Eyüp Gülaştı’nın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.
Defin töreninin ardından, Ulaştırma  ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası İsa Gülaştı’ya, Samsun Valisi Osman Kaymak ise şehidimizin fotoğrafını yine şehidimizin babası İsa Gülaştı'ya teslim ederek, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunup, acılarını paylaştı.