Reklam
Reklam

Ertuğrul Sağlam: Bazı şeyler beni çok rahatsız ediyor

29 Nisan 2021 - 20:12
TAKİP ETTAKİP ET

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, antrenmanlarımızı takip eden basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bursaspor ve Beypiliç Boluspor maçındaki mücadeleyi kalan 2 maça da yansıtacaklarını belirten Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Ligde son 2 haftaya giriyoruz. 3 takımda Süper Lig’e çıkma mücadelesini kıyasıya veriyorlar. Her maçın farklı önemi var. Bundan sonraki süreçte hata yapmayan takımlar bir üst ligde oynama hakkı elde edecekler. Ama şunu da tekrar etmek istiyorum. Futbolda 2 tane 90 dakika çok uzun bir süre. Dolayısıyla çok farklı olayların, gelişmelerin, maç içerisindeki durumların da oluşabileceğini çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz Bursaspor ve Beypiliç Boluspor maçında ortaya koyduğumuz mücadeleyi, anlayışı, oyun kalitesini arttırabiliyorsak arttıracağız ama en azıdan o maçlarda ortaya koyduğumuz mücadeleyi ve futbolu önce Ankaraspor daha sonra da Adanaspor maçlarına yansıtmaya çalışacağız ve kayıpsız 2 maçımızı da bitirmek için elimizden geleni ortaya koyacağız. Ondan sonrasını da bekleyeceğiz” dedi.
Takımdaki sakat ve cezalılar hakkında da bilgi veren Ertuğrul Sağlam, “Şuada takımda herhangi bir eksiğimiz yok. Son maçlardaki kadromuzu muhafaza ediyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bugün de Covid-19 testimizi olduk. İnşallah testten de olumsuz bir sonuç çıkmadan maça hazırlanmaya çalışacağız. Tomane sezonu kapattı. Play Off’lar da hemen maçların sonunda oynanıyor. Bu sezon Tomane’den faydalanamayacağız” diye konuştu.
Futbolda bazı rahatsızlıklarının olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Beypiliç Boluspor maçından sonrada dile getirmeye çalıştım. Bazı rahatsızlıklarımız var. Birileri çıkar bir şeyler söyler diye bekledim baktım kimsenin bir şey söyleyeceği yok. Ben söylemek istiyorum. Çünkü bazı şeyler beni çok rahatsız ediyor. Ligde artık bundan sonraki maçlar çok önemli. Dolayısıyla maçı oynayacak her takımın da bu sorumluluğu hissetmesi gerekiyor. Geçen hafta oynanan maçlarda bazı rahatsızlıklar gözlemledik. Bunlardan bir tanesi, kimseyi suçlamak istemiyorum ama bir cevap duymak istiyorum. Tuzlaspor bence bu ligin en zor deplasmanlarından bir tanesi olan Ankara Keçiörengücü deplasmanında maçı kazanıp, Play-Off umutlarını yeşertiyor. Bu haftaki maçta Ankara Keçiörengücü maçını kazanan 11’den kaleci Metin, Samet Asatekin, Yohou, Rotman, Gökcan, Ahmet Yazar ve Truham’ı Adana Demirspor maçında oynatmıyor. Ayrıca 4 tane U19 takımından oyuncuyu da ilk defa bu maçta oynatıyor. Dolayısıyla bu durumu bence futbol kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklamak gerekir. Balıkesirspor’un Adana Demirspor maçında ‘oynatmadığımız oyuncuları oynatacağız’ deniliyor. Belki onlarda U19 takımından oyuncu oynatabilirler. Fakat bu durum futbolda bence haksız rekabeti tetikleyen bir durum. Süper Lig’de bakıyorsunuz Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ın ve Galatasaray’ın içinde olduğu bir şampiyonluk yarışı var. 2 hafta herhangi bir takımın bu takımlarla oynarken bir maça 8 tane oynatmadığı oyuncuyu ya da 3 tane U19 takımından oyuncuyla çıktığında bugün bizim karşılaştığımız bu duruma sessiz kalanlar yarın o duruma da ses çıkaramayacaklar. Futboldaki rekabeti çok ciddi anlamda yaralayan bir durum. Bence Türk futbolunun geleceği açısından da çok sıkıntılı bir durum. Türk futbolunun sonunu oluşturabilecek bir durum. Dolayısıyla böyle rahatsızlıklarımız var. Oynadığımız oyunda 2 takım Süper Lig’e çıkacak, 1 tanesi arkada kalacak. Play Off oynayacak. Sonra oradan çıkacak. Bunlar futbolda olan şeyler. Ama onlamayan şeylerin kamuoyunu vicdanına rahatsızlık verecek şeylerin de önüne geçmek lazım. Bu durum Türk futbolunun sonunu getirebilir. Dikkatli olmak lazım” şeklinde konuştu.
Futbol hayatı boyunca acayip olaylara şahit olduğunu belirten Ertuğrul Sağlam, “Herhangi bir olumsuzluk olduğu zaman gereksiz durumlarda gereksiz şeylere defalarca sosyal medyadan yazanları biz bu sıkıntıları yaşarken hiçbirini görmedik. Onlar da biraz o durumlarda gösterdikleri hassasiyetin belki 10’da birini bugün bu haksızlıklara uğradığımız dönemde gösterebilselerdi, o zaman gerçekten iyi bir Samsunsporlu olduklarına kanaat edebilirdik. Futbol hayatım boyunca futbolda o kadar acayip olaylara şahit oldum ki, sonuçta kul hesap yapar kader gülermiş diye güzel bir söz var. Allah bir işin olmasını istediği zaman ‘ol’ der ve olur. Olmasını istemediği zaman da iki cihan bir araya gelse o iş olmaz. O yüzden biz iyi niyetle, dürüst bir şekilde işimizi yapmaya devam edeceğiz. Ondan sonrası Allah’a kalmış. Hep beraber göreceğiz” dedi.
Takıma sahip çıkanlara teşekkür eden Ertuğrul Sağlam, “Samsun’da insanlar yeni yeni hareketlenmeye başladı. Ligin bitmesine 2 hafta kala takımlarına sahip çıkmaya başladılar. Teşekkür ediyoruz. Ama şunu istiyorum ki, daha fazla sahip çıkmaları gerekiyordu. Bundan sonra inşallah bu eksiklik giderilebilir” diye konuştu.