Reklam
Reklam
Bugün

Samsun'da Solucan Gübresi Tesisleri

Samsun'da, Solucan Gübresi Çalışma Onay Belgesi almış olan Vezirköprü, 19 Mayıs, Kavak ilçelerinde 3 adet işletme bulunmaktayken; Kavak İlçemizde kurulan Solipark Zirai Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin de 06.12.2021 tarihinde Çalışma Onay Belgesi almaya hak kazanmasıyla, onay belgesi verilen işletme saysı 4 olmuştur.


Çalışma Onay Belgesini, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, işletme yetkilisi Adnan DURAN’a makamında takdim etmiştir. İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM bu sırada yaptığı konuşmasında: “Günümüzde tarıma karşı yaklaşım, yalnızca topraktan elde edilen mahsullerden faydalanarak ve çeşitli kimyasal maddeleri kullanmaktan sakınmadan üretim yapmaktan ziyade, doğaya zarar vermeden ondan yararlanabilme yeteneği olarak değerlendirilmektedir. Hastalık ve zararlıların kontrolü için hormon takviyeleri, pestisitler ve bitki besin maddeleri gibi kaliteyi ve mahsulü direkt olarak etkileyen maddeler kullanmaktan kaçınmak, doğaya verilen zararların önüne geçme konusunda büyük önem arz etmektedir. Toprak verimliliği; toprağın içeriği, ne ekildiği ve bünyesinde bulunan canlılarla yakından ilişkilidir. Toprağın barındırdığı ve ekosistemdeki görevi büyük olan canlı türlerinden biri de solucanlardır. Toprağın dengesini bozmadan iyileşmesini sağlayan solucanlar toprak verimliliği için büyük önem taşıyan canlılardır.
Organik bileşenlerden oluşan solucan gübresi, toprak değerlerini iyileştirici etkisinin yanı sıra bitkilere besin maddeleri sağlama sebebiyle, organik yetiştiricilik yapılan bütün alanlarda uygulanması mümkün olan bir gübredir. Gübresi, çiftlik gübresinin tam olarak yerini alamasa da kimyasal gübre ve ilaç kullanımının yasak olduğu organik tarım üretim alanları için çok önemli bir materyaldir. Sertifikalandırılmış organik gübre olarak, rahatlıkla hem meyve hem de sebze üretim alanlarında kullanılabilir. Gübre toprağa karıştığında, toprak bitki besin maddeleri yönünden zenginleşip verimliliği artırmakla kalmayıp uzun yıllar verimli etkisini de sürdürmektedir.
Bu bağlamda, çalışma onay belgesini takdim ettiğimiz Solipark Solucan Gübresi Üretim Tesisimizin Türk tarımına hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve bu girişimcilerimizin sayılarının artmasını temenni ediyorum” dedi.