Reklam
Bugün

Samsunspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Basın Toplantısı Düzenledi

26 Şubat 2020 - 17:53
TAKİP ETTAKİP ET

TFF 2. Lig takımlarından Samsunspor’un başarılı Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Oynanan son maçları ve genel durumu değerlendiren Ertuğrul Sağlam, 1.5 ay içerisindeki maçları kazandıkları takdirde 25 Nisan’dan önce şampiyonluklarını ilan edebileceklerini vurguladı.

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, “Allah’tan başka hiçbir güç bizi bu şampiyonluk yolunda geri koyamayacak. İnşallah bu işin sonunu da getireceğiz. Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu bitiyor. Bizim de kalbimiz temiz, iyi niyetle mücadele ediyoruz” dedi.
Teknik Direktör Sağlam, Nuri Asan Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. İlk olarak deplasmanda 1-0 kazandığımız GMG Kırklarelispor maçını değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “İkinci yarıya başladık ve GMG Kırklarelispor maçıyla 8’inci maçımızı oynadık. 8’inci maçı oynarken de son 8 günde 2’si deplasman olmak üzere ki bir tanesi bire bir rakibimiz olan Manisa FK, diğeri de özellikle son dönemde kupa maçlarında Ankaragücü, Gaziantep FK ve Başakşehir’i elemiş, Fenerbahçe ile de başa baş mücadele etmiş, kendi sahasında özellikle Süper Lig takımlarına karşı iyi oyunlar oynamış GMG Kırklarelispor takımı ile oynadık. Arada da Amed Sportif Faaliyetleriyle oynadık. Bu maçları oynarken zaman zaman cezalı ve sakat oyuncularımız oldu. Son 1 haftada rotasyonlarla bu 3 maçı dinamik oynamaya çalıştık. Allah’a şükürler olsun ki, ikinci yarıya iyi başlangıcımızı daha sonra Pendikspor, Tarsus İdman Yurdu, Manisa FK ve son GMG Kırklarelispor deplasmanı olmak üzere kayıpsız geçmenin mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.
Bulundukları konumun kendilerini rehavete sokmayacağını belirten Ertuğrul Sağlam, “Nerelerden geldiğimizi ve ne türlü sıkıntılar yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla o günlerden gelip bu günleri görmek bizim için büyük mutluluk. Geldiğimiz nokta bizi tatmin etmeyecek. Bulunduğumuz konum bizi kesinlikle rehavete sürüklemeyecek ve daha fazla çalışıp, daha fazla sorumluluk alacağız. Eğer her maçımızı kazanırsak bu işi 25 Nisan’dan daha önceye çekme şansımız var. O yüzden oyuncularımızla konuştuk. Artık şu 1.5 ayı çocuklarından, ailesinden, özel keyfinden neyi varsa onlardan fedakarlık yapacak ve daha fazla çalışarak bu 1.5 ayı geçireceğiz. Camiamızın ve taraftarımızın istediği mutlulukları onlara yaşatacağız. Daha sonra ailelerinden, sevdiklerinden, özel zevklerinden buraya aktardıkları zamanı onlara geri vereceğiz. Sonuçta güzel bir noktadayız. GMG Kırklarelispor maçından bazı insanlar memnun olmasa da Bahattin ve Gökhan Alsan ile ilk devre bulduğumuz pozisyonlar, ikinci yarı yine Bahattin ve Halil ile, daha sonra 3’e 3, 4’e 3 yakaladığımız o anlarda final pasını veremeyip de değerlendiremediğimiz pozisyonlara baktığımızda aslında kısır bir maç yaşamadık. Rakibe baktığımızda da ikinci yarıda bir tane net kafa vuruşu ve onun dışında Nurullah’ın elinde eriyen 3-4 tane şutları var. Aslında rakip oynadı gibi görünse de bir net pozisyonu vardı” şeklinde konuştu.
Pazar günü oynayacakları İnegölspor maçını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, “GMG Kırklarelispor maçı bizim dönüm ve çekindiğimiz bir maçtı. Önümüzde oynayacağımız İnegölspor karşılaşması var. Zor bir rakip, iyi bir takım. İnşallah biz bu yolculukta bir kaza yaşamak istemiyoruz. Herhangi bir sürprize sebebiyet vermek istemiyoruz. İnşallah İnegölspor maçında taraftarımız da en kalabalık ve taraftar desteğinin en üst seviyede olacağı bir karşılaşma olacağını umuyorum. Pazar günü havada güzel olur, saat de güzel, takımda güzel, her şey güzel. Bu ortamda inşallah güzel bir maç oynayıp şampiyonluk yolunda hedefimize bir adım daha yaklaşmanın, geleceğe biraz daha umutla bakmanın planlarını yapıyoruz. Bu maçta Gökhan Alsan’ın cezası var. Muhsin ve Ramazan’ın sakatlıkları devam ediyor. Oğuz’un sakatlığı iyi duruma geldi. İnşallah oda maç gününe kadar oynayacak seviyeye gelecek. Bunun dışında da herhangi bir eksiğimiz yok. Dolayısıyla da maça da istediğimiz kadroyu sürme şansı bulacağız” dedi.
Allah’tan başka hiçbir gücün Yılport Samsunspor’u şampiyonluk yolundan geri koyamayacağının altını çizen Ertuğrul Sağlam, “Çok güzel günlerde yaşıyoruz. Onun için mutluyum. Camiayı ve şehri tekrar bir araya getirmenin, herkesin sorumluluğun farkına varmasını, herkesin bu zorlu yolculukta bize moral ve motivasyon açısından destek vermesinin gururunu yaşıyoruz. Artık şehirde yaşayıp da Samsunsporluyum diyen herkes bu başarının bir kenarında olmak istiyor. Bunu görmek benim adıma çok büyük mutluluk. Bir defa başkanımız Yüksel Yıldırım’dan Allah razı olsun. O çok büyük sorumluluk aldı ve ülkede kimsenin yapamayacağı bir işi yapıp Samsunspor’u bir çıkmazın içerisinden çıkardı ve bugünlere taşıdı. Böyle davaya inanmış ve büyük fedakarlık yapan, bu konuda başarı için hiçbir şeyi eksik etmeyen başkanımız olduğu sürece oyuncularımız iyice sorumluluk alıyorlar. İçeride ve dışarıda bütün maçları kazanıyorlar. Onların bu karakterli duruşları devam ettiği sürece, bizler buraya gelirken amacımızı ve hedefimizi ortaya koyduk ve canla başla çalışıyoruz. Bize inanan ve bize güvenen taraftarımızın bu desteği olduğu sürece bu takım kesinlikle hedefine ulaşacaktır. Rakiplerle mücadele ediyoruz. Arada bazen hakem hataları oluyor. İçeride bazı yaşadığımız ve gördüğümüz sıkıntılar var. Bunları bir kenara atarsak Allah’tan başka hiçbir güç bizi bu şampiyonluk yolunda geri koyamayacak. İnşallah bu işin sonunu da getireceğiz. Taraftarımızdan ve Samsunsporluyum diyen herkesten bu başarının kenarında olmasını istiyorum. Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu bitiyor. Bizim de kalbimiz temiz, iyi niyetle mücadele ediyoruz. Herkes başarı için birbiriyle kenetlenmiş durumda. Dolayısıyla oluşturduğumuz bu sinerji bizi inşallah çok güzel yerlere getirecek” diye konuştu.


#samsunspor #samsunsporhaber #samsunhaber