Reklam
Reklam
Bugün

Selma Argon dedesi Mehmet Akif Ersoy’u anlattı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hareketi kapsamında öğrencilere yönelik düzenlenen programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon dedesini anlattı. 
Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik ve öğrenciler katıldı. Yoğun bir ilginin olduğu konferansta konuşan Selma Argon, "Bize bir şey olursa kimse bizi almaz. O yüzden toprağımızı, birlik ve beraberliğimizi iyi korumalıyız. Bizi topla tüfekle yıkamayacaklarını anlayanlar bizi karıştırmak için her türlü saldırıda bulunuyorlar. Dedemiz o gün yine der ki, düşmanlarımız 10 sene, 20 sene sonrasını değil bin sene hatta 2 bin sene sonrasını düşünerek planlar yaparlar. Her an tetikte olmak bizim vazifemiz olmalıdır. Çünkü öyle bir karışıklık çıkarırlar, bizi birbirimize düşürürler. Dedemiz çok ileriyi gören bir insandı. Çok yakında yaşadığımız olaylarda bunların ispatıdır. 15 Temmuz’da birlik ve beraberliğimiz sayesinde kurtulduk. Doğru yoldan ayrılmayın. Asla vatanımızdan vazgeçmeyin” dedi.


“Hep birlikte bu topraklarda ölelim” diyen Selma Argon, “Bakın ‘Asım’ diye bir bölümü var Safahat’ın. Büyüdükçe anlayacaksınız. Asım olacaksınız. Asım vazgeçtiği okulundan dedemin sözleri sayesinde geri döner. Geri döner ve sizler gibi gençleri yetiştirmek için kolları sıvar. Asım diye biri yoktur aslında. Asım görmek istediği gençliktir. Gençlik semboldür. İstiklal Marşı’mız göklerde çınlamalı, bayrağımız inmemelidir. Dedem der ki; ‘Hayalle yoktur benim işim, ne gördüysem onu yazdım. İstiklal Marşı ve Çanakkale şiiri baştan aşağı yaşanmışlıktır" diye konuştu. 
ÇANAKKKALE ŞİİRİ ÇANAKKALE'DE YAZILMADI
Çanakkale şiirinin nasıl yazıldığından ve Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yıllarından da bahseden Argon, "Çanakkale şiiri Çanakkale’de yazılmadı. Necid Çöllerinde küçücük bir odada yazıldı. Çanakkale de değildi dedemiz ama müthiş şiir. Ben inanıyorum ki, Allah onun gönül gözünü açtı. O şiiri okurken askerin ayak seslerini duyarsınız. Gözünüzün önünde canlanır. Bir hilal uğraya Ya Rab dediği askerimizdir. Dedemiz aynı zamanda sportmen bir insandır. Spor yapmayı hayatınızdan çıkarmayın" ifadelerini kullandı.