Almanya’nın Rhine-Ruhr bölgesinde düzenlen oyunlarda ilk turu seri başı olarak maç yapmadan geçen Şevval Çakal, ikinci turda Kazakistan’dan Aisha Adilbekkyzy’i 2-0, çeyrek finalde Ekvador’dan Mell Karen Mina Ayovi’yi 2-1, yarı finalde Tayland’dan Sasikarn Tongchan’ı 2-0 ve finalde Çekya’dan Petro Stolbova’yı 2-0 yenerek şampiyon oldu.
Sporcumuz, mutluluğunu tatamide milli takım antrenörümüz Sevde Mavi Var ile birlikte tur atarak kutladı. 2009 yılında sporcu olarak Dünya Üniversiteler Şampiyonu olan Sevde Mavi Var, bu gururu bu kez de antrenör olarak yaşadı.
Şevval Çakal'ın bu başarısıyla Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.
Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, Şevval Çakal'ı ve başarıda emeği geçen herkesi kutladı.
SPOR
Paylaş
Bizi Takip Edin
Şevval Çakal'dan Altın Madalya!
Hazır
Ekleme: 22.07.2025 16:22
Tahmini okuma süresi: 1 dakika
FISU 2025 Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nda ülkemizi kadınlar 62kg’da temsil eden Şevval Çakal altın madalya kazanmayı başardı.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun Büyükşehir Yaz Spor Okulu Başvuruları Başladı
Taekwondo İl Şampiyonası’nda İlkadım Rüzgarı
Cübbeli Ahmet Hoca’dan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a Tebrik Mesajı
Filenin Velileri Projesi Finali Gerçekleşti
Fatih Mahallesi'nde Şehitlere Saygı ve Vefa Turnuvası düzenlenecek