Reklam
Reklam
Bugün

Türkiye'de bugüne kadar toplam 20 bin 345 koronavirüs testi yapıldı

Son dakika: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar toplam 20 bin 345 koronavirüs testi yapıldığını ve bin 256 tanı konulduğunu belirterek, hepsi yaşlı olmak üzere 30 hastanın hayatını kaybettiğini ifade etti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar 20 bin 345 koronavirüs testi yapıldığını ve bin 236 tanı konulduğunu açıkladı.
Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve binlerce insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını her geçen Türkiye'de de artmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda Türkiye'de son 24 saatte yaşanan koronavirüs vakasını ve can kaybını açıkladı.
Bakan Koca, 9 kişinin daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini, 289 kişiye daha tanı konduğunu açıkladı. Son rakamların ardından Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30'a, vaka sayısı ise bin 236'ya yükseldi.
20 BİNİN ÜZERİNDE TEST YAPILDI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugüne kadar toplam 20.345 test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, 'yok' dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek" ifadelerini kullandı.