Reklam
Reklam
Bugün

Dilek Livaneli Atakum'da başarı hikayesini anlattı

Eğitim Nobeli’ne aday gösterilen, ‘Dünyanın En İyi Öğretmenleri’ listesine adını yazdıran ilk Türk ve Samsunlu yazar, öğretmen Dilek Livaneli Atakumlularla buluştu. Livaneli, "‘Bir köye ilkleri yaşatan öğretmen’ olarak anılabilmek benim için en büyük mutluluk" dedi.

27 Ekim 2022 - 16:19
Güncelleme: 27 Ekim 2022 - 16:20
TAKİP ETTAKİP ET

Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi tarafından 127 ülkeden 5 bin öğretmen arasından dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçilmesinin yanı sıra birçok küresel ödüle sahip Samsunlu yazar, öğretmen Dilek Livaneli, Atakum Belediyesi katkılarıyla Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde imza ve söyleşi programında Atakumlularla buluştu. Söyleşiye Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, öğretmenler, öğretmen adayları ve çok sayıda öğrenci katıldı. 
16 yıldır farklı köy okullarında birleştirilmiş sınıflarda eğitim verirken, köy okulu öğretmenliğinden küresel öğretmenliğe giden yolculuğunu paylaşan Dilek Livaneli, “Çok heyecanlıyım. İnsanın memleketinde olması bambaşka bir duygu. Londra’dan buraya sizler ve ‘Bir Dilek Yetmez’ hareketini gençlere duyurmak için geldim. Başkanımıza da ‘Bir Dilek Yetmez’ projesine desteği için de teşekkür ediyorum. Çok mutlu oldum. Bütün yaşadıklarımı bir kenara bırakın, ‘Bir köye ilkleri yaşatan öğretmen’ olarak anılabilmek benim için en büyük mutluluk. Bugün aranızdan bir kişiye dahi feyz olabildiysem ne mutlu bana. Eğer insanlar sizi düşündüklerinde gülümsüyorsa doğru yoldasınız demektir. Ben doğru yolda olduğuma inanıyorum. Öğretmenlik bambaşka bir duygu. Bunu çocuklarla temas ettiğinizde, duygu seli yaşadığınızda göreceksiniz” diye konuştu.