Reklam
Reklam

Hüseyin Eroğlu: Hedefimiz ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

01 Aralık 2022 - 17:16
Güncelleme: 01 Aralık 2022 - 17:23
TAKİP ETTAKİP ET

İlk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak istediklerini belirten Yılport Samsunspor Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “7 haftalık süreç bizim için önemli bir süreç. Bu süreçte ligin güçlü takımlarıyla oynadık. Ligin en iyi top oynayan takımların biri olan Pendik’i yendik. Bu hafta da ligde en çok gol atan, kendi sahasındaki avantajı iyi kullanan takıma karşı da 2 pozisyon verdik. Galibiyete yakın olan taraftık ve 2 puan kaybettik. Bu ligde Samsunspor hem içeride hem de dışarıda her takımı yenebilecek güçtü. Bunu sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bu süreç bizim için özellikle çok değerli ve önemli. Şuan baktığınızda biraz geriden geldik. Yokuş tırmanır gibiydik. Son 4 maça girerken avantajlı gibi giriyoruz ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. 3 maç içeride oynayacağız. 1 maç deplasmanda oynayacağız. Kazandığımız taktik de önemli bir noktaya geleceğiz. Ne kadar yukarıda olursak onların inançları, destekleri ve coşkuları her zaman daha da artacak. Hedefimiz ilk yarıyı en iyi şekilde tamamlamak” dedi.
Hafta sonu oynayacağımız Altaş Denizlispor maçından 3 puanla ayrılmak istediklerini ifade eden Hüseyin Eroğlu, “Altaş Denizlispor son haftalarda hoca değişikliğinden sonra 4 puan aldılar. Kendi sahamızda oynuyoruz. Oyuncularımla paylaştım, rakip kim olursa olsun bizim ne yapacağımız çok önemli. Taraftarımızın önünde onların coşkusuyla da hem oyun hem de skor anlamında iyi netice alma hedefindeyiz. Çalışmalarımız bu yönde gidiyor. Kazandığımız taktirde yürüyüşümüzü hızlandıracağız. Bizim için avantaj olacak ama hiçbir maç kolay değil. Bu maç da kolay olmayacak. Hafta başından beri maçın önemiyle ilgili oyuncularımızla hem zihinsel hem de taktiksel ve fiziksel çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız 3 puanla ayrılmaktır” diye konuştu.
Sakat oyuncular hakkında da bilgi veren Hüseyin Eroğlu, “Yusuf Abdioğlu aramıza katıldı. Fiziksel olarak biraz eksikliği var. Bu hafta da antrenmanlarda birlikteydik. Onun iyileşme süreci tamamlandı, sadece fiziksel olarak yukarıya çekmeye çalışıyoruz. Fofana bireysel antrenmanlarını hızlandırdı. Daha takım antrenmanlarına girmedi. Yusuf Emre önümüzdeki hafta bizimle birlikte olacak. Şener ile Sarp aramıza katıldı. Osman’ın da ayağında bir ağrı vardı. Yaşanan sakatlıklar ister istemez takımda oyuncuların geliş ve gidişlerine neden oluyor ama her zaman oyun sistemimizin bizi ayakta tutacağını, başarıya giderken de her oyuncunun katkısının bizim için önemli olacağını ve her oyuncuyu da geliştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu da bize hedefe giderken sistemin başarısı ile birlikte ulaşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Son olarak taraftarlara seslenen Hüseyin Eroğlu, “Birlikte koşalım. Onların desteği bizim için önemli ve değerli. Şampiyonluğa giderken onların desteğini almak bize daha fazla güç katacaktır. Onların maça gelmesi, her gelen bir arkadaşını yanında getirmesi, sayımız ne kadar fazla olursa iyi olur. Formasını giyen ve bayrağını alan herkesi davet ediyorum. Çünkü stadyumda oluşturacakları sinerji ve güç bize artı sağlayacaktır. Biz de sahada bir kişi fazla olacağız. Taraftarımızın desteğini hissetmemiz bize daha farklı bir güç katacaktır” dedi.