Reklam
Reklam

Samsun’a Turuncu Uyarı, Fırtınadan korunmak için bu uyarıları dikkate alın!

29 Kasım 2021 - 22:52
TAKİP ETTAKİP ET

Meteorolojik değerlendirmelere göre fırtınanın ülkemizin birçok bölgesinde devam etmesi beklendiğinden, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Türkiye güne şiddetli rüzgar ve fırtınayla uyandı. İstanbul başta olmak üzere yurdun pek çok bölgesinde hayatı adeta felç eden ve can kaybına da neden olan fırtınaların yarın da süreceği açıklandı. Meteoroloji tarafından 9 il için sarı, 58 il için ise turuncu uyarı yapıldı. Turuncu uyarı yapılan illerinde arasında Samsun’un da yer aldığı açıklandı. Vatandaşlardan çatı uçması ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi
İstanbul, İzmir, Balıkesir, Bursa ve Tekirdağ’da önceki günden bu yana devam eden fırtına adeta hayatı felç etti. Marmara Bölgesi’nde etkili olan fırtınada, 1 ‘i yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişi yaşamını yitirirken 38 kişi de yaralandı. Samsun’da ise 19 Mayıs ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ağaç otomobillerin üzerine devrildi.
Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, Samsun’a havayla ilgili “tehlikeli durum”larda kullanılan turuncu kodlu uyarı verildi. Samsun’da hava durumunun yarın (30 Kasım 2021) saat 00.00 ile 09.00 saatlerinde arasında rüzgarlı olması bekleniyor. 09.00 itibariyle ise sağanak yağışın etkisi olması bekleniyor. Yağışların ise, 01 Aralık Çarşamba gününe kadar kadar devam edeceği tahmin ediliyor.