Kendi sorunlarımızı yazmaktan ülkenin ve milletin sorunlarına sıra bulamıyoruz bu aralar...
Bulsak ta kimsenin de dikkate alacağını sanmıyorum.
Herkes düşmüş kendi derdine...
Sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az misali anlat anlat dur ne fayda!
Neyse yine geçmişte hatırlıyorum hemen hemen her gün bir kurumun, bir STK'nın, bir siyasi partinin, bir belediye başkanı ya da milletvekilinin basın toplantıları olurdu.
Bu toplantılar ya 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin toplantı salonunda ya da belirlenen salonlarda olurdu.
Bunlara da gazeteciler dışında kimse gitmezdi. Çünkü duyuru ona göre yapılır haber merkezlerine ya fax çekilir ya da telefon edilirdi.
Yani geçmiş zamanda gazetecilerin bir saygınlığı vardı.
Hatta ben işe başladığımda 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanını, Samsun Valisi'nden sonra geldiğini düşünürdüm.
Gazeteciler tüm programlarda el üstünde tutulur, saygı görürdü.
Yine dönemin garnizon komutanı ona benzediği için haberin fotoğrafından bile çıkarmıştık.
Ey gidi ne günlerdi heyecan, atraksiyon ve yine saygı üst düzeydi.
Teknoloji ve zaman ilerledikçe mesleğe giren bazı çok muhterem değerli!!!! kendini gazeteci diye adlandıranlar bugün geldiğimiz noktada mesleğin heyecanını ve saygısını yitiren bir döneme sokmasına vesile olmuştur.
Kimse üzerine alınmasın sözüm meclisten dışarı ama gelinen nokta bu artık insanlar gazeteciye öcü ve kendisinden faydalanmak isteyen biri olarak gördüğü için meslek bugün bu hale gelmiştir.
Sağ olsun büyüklerimiz zamanında önlemini almadığı hatta bu işleri kullandığı için birileri çıkar siyasi partinin toplantısında saçlarını dalgalandırarak şov da yapar, yurt dışından gelip belediye başkanının iftarında soru da sorar.
Bunun için ne yapmalı özellikle yetkili Cemiyet olan 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti ve Samsun Valiliği ilimizde kriterleri belirlenecek olan gazetecilik mesleğini icra edenlerin listesi oluşturmalı ve bunu kamuoyu ile paylaşmalıdır.
Basın toplantılarında mutlaka akredite yapılmalı ve bunun haricinde toplantıya kimse alınmamalı. Misafir olarak alınacak ise soru sormamalıdır.
Bir yerde sorun varsa çözümde mutlaka vardır yeter ki çözüm istenilsin.
Evet, bizimde yapmamız gereken şahsi olarak mesleği hakkıyla yapanlar ile eskisi gibi birlik olup gazeteci mesleğini farklı bir meslek olarak yapanları da dışlamalıdır.
Yine diyorum kimse kusura bakmasın durumun özeti budur...