Yeni banknotlardaki imzalar Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte 20 TL'lerde Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen'e, 5 TL'lerde ise Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük'e ait olacak.
Banknotların ön ve arka yüz kompozisyonları ile genel nitelik ve görünümleri ise eski paralarla aynı olacak.Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), konu ile ilgili duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, halen tedavülde bulunan E9 Emisyon Grubu I., II., III. ve IV. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlara kıyasla, V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotlardaki imzalar Başkan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu ile birlikte 20 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Semih Tümen'e, 5 TL banknotlarda Başkan Yardımcısı Dr. Uğur Namık Küçük'e ait olacak şekilde yeniden düzenlendi.
5 ve 20 TL'lik Banknotlar Tedavüle Girdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, E9 Emisyon Grubu V. tertip 20 TL ve 5 TL banknotları bugünden itibaren tedavüle verecek.
#BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRSİNİZ?
Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz işlenmemekte, yalnızca IP adresiniz tekrar oy kullanımını önlemek amacıyla geçici olarak saklanmaktadır.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
32 bin TL'ye varan emekli promosyonu! En yüksek promosyon hangi bankada?
Karadeniz'de tahıl alarmı! Rusya'dan küresel kıtlık uyarısı
SGK Borçlarının Tecil ve Taksitlendirilmesinde Yeni Kolaylık
TÜİK açıkladı! Enflasyon geriledi, ağustos ayı kira zam oranı belli oldu
Emekli maaş farkları ne zaman yatacak? 3 bin 552 TL için gözler SGK'da