Bakan Soylu açıkladı; Can kaybı yok, yaralananlar var

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da yaşanan deprem de merkez de can kaybının olmadığı, ufak çaplı yaralanmaların meydana geldiği söyledi. 10 bina da hasar olduğu ifade ediliyor.

Gelen son dakika bilgisine göre Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kandilli Rasathanesi daha sonra depremin büyüklüğünü 6.5 olarak güncelledi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. 21.08'de 5.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi. Bakan Soylu Elazığ'daki son durumu açıkladı ve herhangi bir can kaybının olmadığını duyurdu.

AFAD, 21.08'de 5.4 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiğini duyurdu. 21.17'de 5.1 şiddetinde bir artçı sarsıntı daha meydana geldi.

BAKAN SOYLU:
Bölgeyle irtibat kurduk. Elazığ valimiz ile irtibatta bulunduk. Elazığ Sivrice merkezde 4 - 5 yıkık bina var. Şu anda can kaybı bize iletilmiş değil. İki yaralama var. Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbarı geldi. Herhangi bir can kaybı olmadığı konusunda bilgilerimiz mevcut.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR
Şehir merkezinde herhangi bir can kaybı yok. Büyük bir hasar görülmüyor. İl dışında bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var.