Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki bir demir çelik fabrikasında meydana gelen iş kazası, şehri yasa boğdu. Elektrik onarımı sırasında yaşanan olayda, akıma kapılan işçiyi kurtarmak isteyen iki arkadaşı da aynı akıbete uğradı.
Edinilen bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi Mahallesi faaliyet gösteren çelikhane tesisinde dün gece saatlerinde üzücü bir kaza yaşandı. Çalışma esnasında ilk olarak bir işçi elektrik akımına kapıldı. Durumu fark ederek yardımına koşan iki işçi arkadaşı, kurtarma müdahalesi sırasında akıma kapıldı.
Olayın bildirilmesi üzerine fabrikaya sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk incelemelerde Naci Gezer (46), Mustafa İnanç (50) ve Yunus Çekiç’in (47) olay yerinde yaşamlarını yitirdikleri belirlendi.
Olayın ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı da bir açıklama yaparak, 3 işçinin hayatını kaybettiğini doğruladı ve ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.
Faciayla ilgili adli süreç ise vakit kaybedilmeksizin başlatıldı. Kazanın tüm yönleriyle araştırılması için 1 başsavcıvekili ile 2 cumhuriyet savcısı görevlendirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.























