Canik Başarı Üniversitesi mütevelli heyeti davasında karar verildi

TAKİP ET

KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyelerinin de bulunduğu 9'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada 23 sanık, 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay 9 gün arasında hapis cezasına çarptırıldı.

SAMSUN (AA) - Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında KHK ile kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin bağlı olduğu Başarı Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfının mütevelli heyeti üyelerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada 23 sanığa 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay 9 gün arasında hapis cezası verildi.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, suçu ve suçluyu övme, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından tutuklu yargılanan üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus B., Cabir E., Ersin Y., Ferhat A., Hüseyin Avni B., Levent A., Murat Ö., Murat Y. ve Salim A. ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Mahkeme heyeti, üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Yunus B.'e 8 yıl 9 ay 9 gün, diğer sanıklar Ferhat A., Murat Y. ve Salim A.'a 7 yıl 5 ay 3'er gün, Cabir E., Hüseyin Avni B. ve Murat Ö.'e 6 yıl 9'ar ay, Levent A. ve Reşit Ö.'ya 6 yıl 3'er ay, Ersin Y. ve İbrahim K.'a 4 yıl 2'şer ay, Ahmet Ziya B., Fatih V. ve Mehmet Nimet İ.'ye 3 yıl 1 ay 15'er gün, Abdulvahap Ö. ve Hakan Ç.'a 2 yıl 6'şar ay, Gökmen A., Mehmet Ö., Mehmet K., Mahmut Naim D., Mete Melikşah D., Murat İlyas E. ve Türker Y.'a 2 yıl 1'er ay hapis cezası verdi.

Sanıkların 21'i hakkında da beraat kararı veren heyet, sanıklar Tarık Ç. ile İrfan Ç'nin dosyasının ayrılmasına hükmetti.

BERAT ETTİLER

Burhan Erçal, Ali Topçu, Ahmet Hamdi Giritli, Cemal Küçük, İbrahim Tanrıverdi, İsmail Sözen, Kani Akkuş, Kemal Soğancı, Mehmet Durmuşoğlu, Mehmet Turan, Metin Teke, Murat Günaydın, Naim Uyanık, Nihat Yılmaz, Nurettin Albayrak, Recep Asal, Recep Tanrıverdi, Tarık Kaptan, Salih Savaş, Mehmet Ali Köroğlu ve Yaşar Şaban Gürsoy ise beraat ettiler.