Çarşamba'da güvenlik toplantısı düzenlendi

TAKİP ET

Çarşamba Ticaret Borsası M.Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonun'da, Samsun Vali Yardımcısı ve Çarşamba Kaymakam Vekili Hakan Kubalı'nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilçedeki asayiş ve güvenlik konuları değerlendirildi. Açılış konuşmasını yapan Çarşamba Kaymakam Vekili Hakan Kubalı, Türk Milletinin asılrdır kutsal topraklarda yaşadığını ve yaşamaya devam edeceğini söyleyerek: 'Birliğimizin Güvencesi, Yüce Türk Milletidir' dedi.

Güvenlik Toplantısına; Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli ve Komiser Yardımcıları, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal ile Astsubaylar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Osman Karagöz, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Halk Kütüphanesi Müdürü Muharrem Orta, Eczacılar Odası Temsilcisi Ömer Bir, Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Dündar, Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz, Kunduracılar Odası Başkanı Osman Aydın, Çarşamba Belediyesi Zabıta Müdürü Uğur Yeşilyurt, Türk Telekom Çarşamba Müdürü Ahmet Bölükbaşı,  Merkez Mahalle ve dış Mahalle Muhtarları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Müdürleri, Daire Amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

“BİRLİĞİMİZİN GÜVENCESİ, YÜCE TÜRK MİLLETİDİR”
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunuşunun ardından başlayan toplantıda açılış konuşmasını Samsun Vali Yardımcısı ve Çarşamba Kaymakam Vekili Hakan Kubalı yaptı.  Konuşmasında özellikle devlet ve millet bütünlüğü vurgusu yapan Kubalı, öncelikle, “Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum, hoş geldiniz” dedi. Güvenlik toplantısının İçişleri Bakanlığının genelgesi uyarınca tüm il ve ilçelerde yapıldığını ve Çarşamba merkezde ilkinin bu salonda gerçekleştiğini de aktaran Çarşamba Kaymakam vekili Hakan Kubalı; “Yüce Türk milleti asırlardan beri kutsal topraklarımızda birlik içerisin de yaşamaktadır ve anayasa da belirlenen ilkeleriyle sonsuza dekte birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacaktır. Bunun güvencesi yine yüce Türk milletidir. Biz tarihi çok eskilere dayanan ve tarihte çok önemli yerler de bulunan dünyanın önemli uluslarından biriyiz. Devletimiz temelleri son derece sağlam atılmış çok ciddi bir yapıya sahiptir. Biz tek vücut, biz kardeş, biz aile bir milletiz. Kutsal ay yıldızlı bayrağımız bu kutsal topraklarda dalgalanmakta ve dalgalanmaya devam edecektir” dedi. 

"Güvenlik, trafikten vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına kadar, terörden vatandaşın herhangi bir rahatsızlığına kadar her türlü huzur ve refahını etkileyecek, güvenliklerini tehlikeye sokacak her işi kapsar” açılımını yapan Çarşamba Kaymakam vekili Hakan Kubalı, “ İnsanların huzur ve refah içinde yaşamlarının devam ettirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bağlamda da bugün sizlerin soru ve fikirlerinizi alcağız" diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından toplantının amacı doğrultusunda katılımcıların soruları, değerlendirmeleri ve fikirleri alındı. Ağırlıklı olarak; Trafik, bazı köylerde hayvancılık ve elektrik sorunları, öğrenci servisleri ve benzeri konularda katılımcıların sorularını yetkililer cevaplayarak çözüm önerilerini aktardı.