Cizre'de Emniyet Müdürlüğü'ne hain saldırı; 8 Şehit, 45 Yaralı

TAKİP ET

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 polis şehit oldu, 45 kişi de yaralandığı öğrenildi.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Bombalı Saldırı: 8 Şehit, 45 Yaralı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 8 polis şehit oldu, 2'si ağır 45 kişi de yaralandı.

BOMBALI ARAÇLA SALDIRDILAR: 8 ŞEHİT, 45 YARALI
Şırnak'ın Cizre ilçesinde, saat 06.40'ta Konak Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristler tarafından bombalı araç ile saldırı düzenlendi. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre, saldırıda 8 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 45 kişi yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

POLİS KONTROL NOKTASINI AŞAMAYINCA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI
Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa bu sabah saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla gelen PKK'lı teröristlere polis noktasında müdahale edildi ve çatışma çıktı. Teröristler emniyet binalarına yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasını aşamayınca bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.
PATLAMA DEPREM ETKİSİ YARATTI! BİNANIN ÖN CEPHESİ ÇÖKTÜ
Kulakları sağır eden ve deprem etkisi yaratan patlamayla birlikte Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasının ön cephesi tamamen çökerken, yan tarafta polislerin kaldığı bölümler yıkıldı, malzeme deposu alev aldı.
Olay yerine takviye polis ekipleri TOMA'lar ve itfaiye araçları sevk edildi. Yangına itfaiye ile birlikte TOMA'lar da su sıkarak müdahale etti.
Saldırının ardından bölgeden dumanlar yükseldi. Patlamanın şiddeti ile birçok yerde ev ve işyerlerinin camları kırıldı.
Cizre'nin tüm giriş ve çıkışları kapatılırken, bölgeye takviye gönderilen güvenlik güçleri operasyon başlattı.

AMBULANSLAR BÖLGEDE
Sağlık Bakanlığı, Cizre'ye 2 helikopter ve 12 ambulans gönderildiğini, sağlık personelinin acil olarak göreve çağrıldığını açıkladı.


"EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI YIKILDI"

Cizre'deki gazeteci Abidin Yel, NTV yayınına katılarak ilçede yaşananları anlattı: "Patlamanın olduğu yeri şu an görebiliyorum. Sabah saatlerinde ilçe girişindeki polis noktasına yaklaşan PKK'lı teröristler, rutin kontrole takılınca aracı patlatıyor. Büyük bir patlama oldu, ilçedeki iş yeri ve evlerin camları kırılmış durumda. Hatta garnizon komutanlığının duvarı da hasar gördü. Benim gördüğüm, emniyet müdürlüğü binası yıkılmış durumda. İtfaiye yangına müdahale ediyor, enkazdan çıkarılan yaralılar da hastaneye kaldırılıyor. Patlama sonrası Şırnak - Cizre karayolu trafiğe kapatılmış durumda. Patlama sonrası silah sesleri de duyuldu."