Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel hakkındaki iddiaları yalanladı

TAKİP ET

Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, iki öz oğlunu dövdüğü iddiasıyla karakolluk haberlerine Vali Yardımcısı Yüksel yalanlayarak, "Çocuklarıma fiziksel ve sözlü şiddet söz konusu değil" dedi.

2015 yılı Ağustos ayında Antalya Vali Yardımcısı iken Samsun'a Vali Yardımcısı olarak atanan ve geçen yıl haziran ayında eşinden boşanan 48 yaşındaki Recep Yüksel, biri 13, diğeri 19 yaşında olan 2 oğlu ile birlikte Samsun'un Canik İlçesi'nde yaşamaya başladı. Vali Yardımcısı Yüksel, geçen Eylül ayında da bir çocuk annesi D.Y. ile evlendi. Çocuklar ile üvey anneleri arasında yaşanan bir tartışma üzerine araya polis girdi. İddiaya göre Recep Yüksel'in oğlu 19 yaşındaki Yaşın Kut Yüksel, polisi arayıp babasının kendilerini dövdüğünü öne sürerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine eve gelen ekipler, ailenin ifadesine başvurdu. 'Aile içi darp, tehdit ve hakaret' suçlamalarıyla birbirlerinden şikayetçi olan taraflar, daha sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, 25 yıllık devlet memuru olduğunu belirterek, böyle bir durum ile gündeme gelmekten üzüntü duyduğunu dile getirdi. 20 yıldır evli olduğu eşiyle, anlaşmalı olarak geçen yıl Haziran ayında boşandıklarını, mahkemenin küçük oğluNun velayetini kendisine verdiğini kaydeden Yüksel şunları anlattı:

"Çocuklarımın bende kalmasından son derece memnunum. Ancak iki erkek çocuğu büyütmenin zorluğunu görerek, ailemin de onayı ile geçen Eylül ayında D.Y. hanımla evlendim. Eşimin de bir çocuğu var. Fakat o Ankara'da üniversitede okuduğu için bizimle kalmıyor. Ben evlendikten sonra eski eşim çocuklarımı sürekli yönlendirmeye çalıştı.  Geçen Salı günü ben şehir dışındaydım. Eşimin Ankara'daki çocuğu da tatil için gelmişti. Eşim beni aradı ve çocukların tatsızlık yaptığını, kendilerine bıçak çektiğini söyledi. Ben  eve geldiğimde çocuklarla konuşmak istedim. Büyük oğlum arkasını dönüp giderken onu yakalayıp, 'otur konuşaağız' dedim. Sonra benden kurtulup kapıyı açıp 'Beni öldürüyorlar' diye bağırmaya başladı. Onu içeri aldım. Kardeşiyle birlikte kendini odaya kilitleyip polise şikayette bulundu. Onlar benden, eşim ve onun oğlu da benim iki çocuğumdan şikayetçi oldu. Bundan üzüntü duyuyorum. Kesinlikle fiziksel ve sözlü bir şiddet söz konusu değil. Boğma, dövme gibi bir durum söz konusu değil. Öyle olsa çocukları boşandığımda yanıma almazdım."

Öte yandan Antalya'da yaşayan eski eş F.E., dün Samsun'a gelip, iki çocuğunu yanına alarak Antalya'ya döndü. Bu duruma da tepki gösteren Vali Yardımcısı Yüksel, "Çocuklar gitmek istemişler. Ama anneleri nezaketen bana sorabilirdi. Benden habersiz çocukları götürmüş" diye konuştu.

Ayrıca yaygın basın kuruluşlarında hakkında çıkan haberleri de "Yanlış ve taraflı" olarak nitelendirerek tepki gösteren Yüksel bir yazılı açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:


1-     Haberde iddia edildiğinin aksine, önceki evliliğimden olan 19 ve 13 yaşlarındaki iki oğlum sürekli benimle birlikte kalmıştır ve yeniden evlenme tarihimden itibaren de yanımda kaldılar.


2-     Eşimin önceki evliliğinden olan oğlu ise Ankara’da üniversite öğrencisidir ve Eylül ayından bu yana (24.01.2016 tarihine) kadar da Ankara’daydı. Dolayısıyla oğullarımın ve üvey oğlumun sürekli tartıştığı iddiası gerçek dışıdır.


3-     Görev gereği bulunduğum il dışından evime doğru hareket halinde olduğum 26.01.2016 tarihinin akşam saatlerinde eşim beni cep telefonundan arayarak, büyük oğlumun önce kendisine hakaret ettiğini sonra büyük oğlumu sakinleştirmek için araya giren üvey oğlum ve kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle korunmak için kendilerini odaya kilitledikleri söyledi. Ben de sakin olmalarını, yolda ve eve yakın bir noktada olduğumu söyledim. Yaklaşık yirmi dakika sonra eve gittiğimde iki oğlumu da karşıma alıp olayı konuşmak istediğimi söyledim. Ancak her ikisi de konuşmaktan kaçındı, bana, eşime ve üvey oğluma hakaretlerde bulundular. Ben de açıkça ve medenice konuşmamız gerektiğinde ısrarcı oldum, ancak büyük oğlum suçluluk psikolojisi içinde oturduğumuz bina koridorunda bağırdı, ardından polis çağırdı. Daha sonra polisler ve amirleri geldi, ifade aldılar. Oğullarıma yönelik herhangi bir şiddet olayı yaşanmadığını gözleriyle görmüş oldular.


4-     Haberin tek taraflı hazırlandığı anlaşılmaktadır. Şöyle ki; önceki eşimden anlaşmalı boşandım, birikimimle edindiğim kooperatif evimi de kendisine bıraktım. Buna rağmen başlangıçta yanında istemediği çocuklara müdahalesini sürdürdü ve çocuklara beni ve yeni eşimi kötülemeye devam etti. Çocuklarını yanma almak istediğini, bunun için de 600 bin Tl para istediğini avukatı aracılığıyla iletti. Benden olumsuz cevap alınca da özellikle büyük oğlumla işbirliği içinde beni yıpratmak için hareket etti.


5-     Ne benim ne de eşimin çocuklara fiziksel ya da sözlü şiddeti söz konusu değildir. Eski eşimin yönlendirmesi ve etkisi ile çocukların yanlış hareket etmesi söz konusudur. Durum polis kayıtlarında mevcuttur.


Haberi yaparken eski eşimi ve çocukları dinlerken benden bilgi almadan tek taraflı hareket edilmesini doğru bulmadığımı, yasal haklarımı kullanacağımı kamuoyunun takdirlerine saygılarımla sunarım.