Samsun Valiliği'nden son dakika Şemdinli açıklaması

TAKİP ET

Son dakika gelişmesi... Hakkari Şemdinli'de kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker ile 8 sivil şehit oldu, 27 yaralı var. Samsun Valiliğinden son dakika Şemdinli açıklaması....

Son dakika gelişmesi... Şemdinli'de kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 10 asker ile 8 sivil şehit oldu, 27 yaralı var.

Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. TSK, saldırıda 9 askerin şehit olduğunu 11 kişinin yaralandığını açıklamıştı ancak acı bilanço Hakkari Valisi Cüneyt Toprak'tan geldi. Toprak, hain saldırıda 9 asker ile 8 sivilin şehit olduğunu, 27 kişinin yaralandığını duyurdu. Vali'nin açıklamasının ardından bir acı haber daha geldi. Başbakan Binali Yıldırım, saldırıda 10 asker ile 8 vatandaşın şehit olduğunu açıkladı.

Saldırı sonrası bölgede helikopter destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 Samsun Valiliğinden ise Şemdinli açıklaması geldi. 

Açıkalamada ''Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezi üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, 09.10.2016 Pazar günü PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı sonucunda şu an itibariyle 10 asker şehit, 8 vatandaş hayatını kaybetti.
 
    Adı geçen Jandarma Karakolunda görev yapan ve ikemetgahı Atakum ve Yakakent ilçelerinde olan Samsun'lu iki uzman çavuşa ulaşılamadığı bilgisi alınmış olup, netleştiğinde bilgi paylaşımı yapılacaktır.
       
        Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''