Samsun'a doğalgaz bölüm bölüm verilecek!

TAKİP ET

Tekkeköy İlçesi Kirazlık Mahallesi Derbent Mevkisi'ndeki doğal gaz borusunda oluşan hasar nedeniyle il geneline doğal gaz akışı hala sağlanamıyor.

Tekkeköy İlçesi Kirazlık Mahallesi Derbent Mevkisi'ndeki doğal gaz borusunda oluşan hasar nedeniyle il geneline doğal gaz akışı hala sağlanmazken, gazın bu akşam yada yarın öğlen saatlerinde açılabileceği fakat şehrede bölüm bölüm verileceği iddia ediliyor.

Canik, İlkadım ve ardından Atakum ilçesine gaz verileceği ifade edilirken. bunu da SAMGAZ ekiplerinin kontrolünde yapılacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmaması ise kafaları karıştırdı. Sosyal medya üzerinde yapılan bilgi kirliği yüzünden kesintinin 2-3 gün sürecek iddiasında bulunanlar da kafa karıştırmaya devam ediyor.

Konuya hakim olan uzman görüşler ise şuanda borunun içindeki gazın tahliye edildiğini, bununda uzun bir süre alacağını ardından SAMGAZ ekiplerinin şehre gazı bölüm bölüm vereceğini ifade ediyorlar.

"Samsun'da gaz onarım çalışmalarına borularda kalan gazın boşalmasından sonra başlanacak. Ancak gaz verilse bile bina girişlerinde ki regülatör deprem, ani basınç düşüşü nedeniyle kendini kapattığı için yetkili ekipler gelip gerekli kontrolleri yapana kadar binalara gaz verilemeyecek. Pazar günü akşamına kadar il genelinde ki akımın tamamen sağlanması bekleniliyor."