Samsun'da telefon dolandırıcıları yakalandı

TAKİP ET

Samsun Valiliği tarafından Samsun'da telefon dolandırıcılığı ihbari üzerine dolandırıcılara operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon hakkında açıklamalarda bulunan Samsun Valiliği; "27.12.2017 günü saat:10:00 sıralarında Reşadiye Mahallesi Esat Paşa Sokak No:13/3 İlkadım/SAMSUN adresinde ikamet eden S.Ö. ve M.Ö. isimli şahısların ev telefonunu arayıp kendisini polis olarak tanıttığını, M.Ö. isimli şahsa senin kimliğin kuyumcu soygununda kullanılmış, şu anda operasyon yapıyoruz, kuyumcu soygununu yapan şahısları yakaladık, kuyumcu soygunundaki altınlarla senin evindeki altın ve paralarla karşılaştıracağız eve polis göndereceğim, altın ve paraları göndereceğim polise teslim et dediğini, M.Ö. isimli şahsın ikametine gelen ve kendisini polis olarak tanıtan şahsa evinde bulunan 4.500 TL ve iki adet 30 gram ağırlığında altın bileziği verdiğini, daha sonra 155 Polis İmdat telefonunu arayıp olayı anlattığında dolandırıldığını anladığını beyan etmiştir.
 
Olayı gerçekleştiren şüpheli şahıs ya da şahısların M.Ö' den aldıkları altın ve paraları Banka veya PTT yolu ile gönderebileceği değerlendirilmiş, görevli ekibimiz Samsun Merkez PTT Müdürlüğünde para göndermeye çalışan Ç.B ve B.K isimli şahısları yakalamış, alınan bilgiler doğrultusunda E.E isimli şahsı ise Cumhuriyet Meydanı civarında yakalamışlardır.
 
E.E. ve Ç.B. isimli şahıslardan elde edilen 8.710 TL Cumhuriyet Savcısının talimatı ile M.Ö.' ye teslim edilmiştir.
 
Ç.B., B.K. ve E.E. isimli şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmış, 28.12.2017 günü Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma dosyası ile birlikte mevcutlu olarak sevk edilmiştir.
 
Vatandaşlarımızın bu tür aramalara kesinlikle itibar etmemelerini bir kez daha hatırlatarak; bu gibi durumlarda derhal 155 Polis İmdat Hattı'na müracaat ederek bilgi vermeleri, telefonla dolandırıcılık suçu işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."