Terme'de 2 bin 191 araca ceza kesildi

TAKİP ET

Terme İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 2015 yılı içerisinde yapılan trafik kontrolleri ile ilgili faaliyetler kamuoyuna duyuruldu. Terme İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre 2015 yılı içerisinde, Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından, yapılmış olan trafik denetimlerinde eksikliği ve kusuru görülen 2.191 araca uygulanan toplam ceza miktarının 516.844 TL olduğu bildirildi. Bunların 71.896 TL si park yasağına uymayan araç sahiplerine uygulandığı belirtildi.

Yeni yılda da Trafik Denetleme Büro Amirliğine bağlı ekipler tarafından denetimler ara vermeksizin devam edecek olup, özellikle Atatürk Caddesi, Çarşamba Caddesi, Ünye Caddesi ve park yasağı işareti olan diğer cadde ve sokaklarda bu kurallara uymayarak trafiğin aksamasına neden olan araç sahiplerine gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Ayrıca trafiğin yoğunlaştığı yerlerde trafik akışını engelleyen vatandaşlarımızın araçları trafik ekibimiz tarafından çekici marifetiyle otoparka çektirilecektir. Tüm araç sahiplerinin park yasağı işareti bulunan cadde ve sokaklarda bu park yasağı kuralına uymaları ve gerekli hassasiyeti göstermeleri, ilçemizde süregelen trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacağı düşünülmektedir. 

Vatandaşlar Gerekli Duyarlılığı Göstermeli 

Trafiğin denetiminden ve yönetiminden sorumlu polisimize yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği hissini vermek, toplumumuzun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik sorunlarını asgari seviyeye indirmek için, trafik denetimleri önemli bir yer teşkil etmektedir. Trafik denetiminden sorumlu olan Emniyet ve Jandarma trafik birimleri yanında vatandaşlarımızın da denetim hizmetlerine katkıları azımsanmayacak düzeyde olup bu konuda Terme halkından gerekli duyarlılığı göstermeleri beklenmektedir.