Havza'da En iyi Narkotik Polis Anne Projesi bilgilendirmesi Yapıldı

TAKİP ET

Havza'da, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından "En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi" tanıtıldı.

Havza ilçesi İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Toplantısına katılan Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Büro Amirliği bağlı ekipler tarafından "En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi" tanıtıldı.

Havza İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM personeli tarafından annelere ve anne adaylarına, İçişleri Bakanlığı tarafından çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen "En iyi Narkotik Polisi Anne Projesi" hakkında bilgi verildi.

Uyuşturucunun zararlarına değinen polis, yeşil reçete ile satılan bazı ilaçların uyuşturucu niyetiyle kullanıldığını, ebeveynlerin bu duruma karşı hassas olmaları ve çocuklarını gözetim altında tutmaları, çocuklardaki değişiklikleri takip etmeleri ve onlarla sohbet ederek dinlemeleri gerektiğini anlattı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliğinden yapılan açıklamada En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede ailelerimizin desteğini almanın önemli olduğuna değinilerek  bu güne kadar Havza’da proje kapsamında düzenlenen 33 etkinlikte 1040 vatandaşa ulaşıldığını ve bu tür bilgilendirme faaliyetlerinin devam edileceği belirtildi.