ekonomi köşesi'nin konuğu Levent Ertürk

TAKİP ET

www.samsunkulishaber.com'un Samsun iş dünyasından işadamlarını konuk ettiği 'ekonomi köşesi'nin konuğu Levent Ertürk. Ertürk Doğalgaz-İnşaat firması sahibi Levent Ertürk ile iş hayatını, siyaset hayatını, hizmet sektörlerini, Samsun'u ve ekonomiyi konuştuk.

www.samsunkulishaber.com'un Samsun iş dünyasından işadamlarını konuk ettiği 'ekonomi köşesi'nin konuğu Levent Ertürk. Ertürk Doğalgaz-İnşaat firması sahibi Levent Ertürk ile iş hayatını, siyaset hayatını, hizmet sektörlerini, Samsun'u ve ekonomiyi konuştuk.
LEVENT ERTÜRK KİMDİR?
1982 yılında Artvin'de doğan Levent Ertürk, ilk ve orta öğretimini Artvin'in Murgul ilçesinde tamamladı. Lise öğrenimimi Artvin Süper Lise'de tamamlayan Ertürk, 2000 yılında Samsun'a geldi. Bir yıl üniversiteye hazırlanan 2001 yılında OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni kazandı. Ünye'deki fakültede 4 yıl İşletme Bölümü'nü okudu ve mezun oldu. Ertürk, evli ve bir kız çocuk babası. Ertürk, Ertürk Doğalgaz-İnşaat firması sahibi, Atakum Belediye Meclis üyesi ve Belediye Encümeni.
İŞ HAYATINA BAŞLANGIÇ
Üniversiteyi bitiren Levent Ertürk, memur olma ve ticarete atılma noktasında bir süre kararsız kaldığını belirterek, "Memur olmak yerine ticarete atılmaya karar verdim. Samsun'a gaz arzının sağlandığı dönemde doğalgaz işine girmeye karar verdim. Sıfır sermaye ile 19 Mayıs 2005 tarihinde Ertürk Doğalgaz firmasını kurdum. İlk bir yıl sıkıntılı bir süreç geçirdik. Doğalgaz arzı fazla olduğu için sonraki süreçte işlerimiz açıldı. 4 yıl bina tesisat, merkezi sistem ısıtma ve soğutma sistemleri ile ilgili bir çok iş yaptık" dedi.
2010 yılında inşaat sektörüne girme kararı aldıklarını belirten Levent Ertürk, "2010 yılında taşeron firma olarak iş yapmaya başladık, 2011 yılında ise kendi inşaatlarımızı yapmaya başladık. Atakum'un değişik bölgelerinde bir çok bina yaptık. Sonrasında resmi işler yapmaya başladık. Samsun'da bir belediyenin içinde yer aldığı toplu konut projesinde taahhütçü firma olarak yer aldık. Bu projeyi yüzde 90 seyisine şu an itibarıyla getirdik. Bugüne kadar 150 daire yaptık" dedi.
FİRMALARIN HEDEFLERİ
Sıfır sermaye ile başlayan Levent Ertürk, firmalarını hedefleri konusunda ise, "32 yaşındayım. İş hayatına atıldıktan sonra iyi işler ortaya çıkardık. Bugünlere gelmek için çok çalıştık. Bundan sonra iyi projeler yapmak istiyoruz. Yaptığımız işlere ek olarak hizmet sektörüne de girmek istiyoruz. Bu konuda bazı girişimlerimiz oldu. Önümüzdeki yıl içinde iş başı yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
İNŞAAT SEKTÖRÜ
İnşaat sektörünün Samsun'un bel kemiği olduğunu belirten Ertürk, "Samsun'da inşaat doğurganlıkla doğru orantılı bir şekilde gidiyor. Nüfus arttıkça konut ihtiyacı da artıyor. Atakum bölgesinde 5 bin konut fazlasından söz ediliyor. Nüfusa göre bu oran sıkıntı arzetmiyor. Konut satışları bana göre kredi faiz oranlarına bağlı bir konu. Kredi faiz oranları azaldıkça konut satışları artıyor. Şu an faizler azalma yolunda. Konut satışlarının artacağını düşünüyorum" dedi.
SİYASETE GİRİŞ
Siyasete giriş hikayesini de anlatan Levent Ertürk, "Bir dönem Artvinliler Derneği'nde başkanlık yaptım. Hala da dernek içinde aktif olarak çalışmaktayım. 2009 yılında MHP'den aday olan Fevzi Er, Artvinlilerden meclis üyeliği için isim istedi. Fevzi Er'in listesinde Artvinlileri temsilen ben yer aldım ancak Fevzi Er seçimlerde başarılı olamamıştı. Bu yıl ki seçimlerde İshak Taşçı'nın yanında yer aldık. İshak Taşçı ile aday adaylığı döneminde bir kaç kez görüştük. İshak Taşçı diğer adaylardan faklıydı. Proje eğilimleri farklıydı. Artvinliler olarak destek olabileciğimizi söyledim. Sonrasında aday adaylığı sürecinde beraber çalıştık. Adaylık sürecinde de yaklaşık 3 ay birebir seçim çalışması yaptık ve meclis üyesi seçildim. İnceleme ve Denetleme Komisyon Başkanlığı yapıyorum. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda üyeyim. Sonrasında belediye encümenine seçildim. Atakum'da ciddi proje hazırlığı içindeyiz. Atakum'a belediyecilik anlamında elimizden gelen hizmeti yapacağız." dedi.
ARTVİNLİLER HİZMETE DOYACAK
Artvinli hemşehrilerim geçmiş dönemde hizmet alamadıkları için AK Parti'yi tercih ettiklerini belirten Levent Ertürk, "Artvinliler olarak her partide temsilcimiz olsun dedik. Hemşehrilerimizden CHP veya MHP'ye destek vermiş olanlar vardır. AK Parti'ye karşı ilginin aşikar olduğu belliydi. Artvinliler ve belediye arasında köprü olacağım. Artvinlilerin çok ciddi anlamda bu işten memnun olduklarını düşünüyorum. Derneğe ve hemşehrilerimize fayda sağlamaya çalışıyorum. Artvinliler Atakum'da bu dönemde hizmete doyacak" diye konuştu. Ertürk, Artvinliler derneklerinin federasyon kurma çalışması sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
SAMSUN EKONOMİSİ
Samsun'un ekonomisinin çıkar noktasını turizm olduğunu belirten Levent Ertürk, "Samsun'u fabrikalarla kaplayıp bir üretim merkezi haline getirmek zor bir iş. Samsun'un çıkış noktası turizm olmalı. Türkiye'nin hiç bir yerinde Samsun'daki gibi sahiller yok. Sahil şeridinin düzenlenmesi ile turizmin canlanacağına inanıyorum. Öte yandan Samsun'a yapılan ve eleştiri konusu olan otellerin ise turizme büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.