Reklam
Reklam
Bugün

Samsun Üniversitesi'nde Dünya Meteoroloji Günü etkinliği

26 Mart 2023 - 22:48
TAKİP ETTAKİP ET

Samsun Üniversitesinde Dünya Meteoroloji Günü etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Geleceğe Hava ve İklim” konulu konferans düzenlendi.

Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü ve Meteoroloji Ve Klimatoloji Araştırma Topluluğu (MEKAT) tarafından, 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü vesilesiyle “Geçmişten Geleceğe İklim” temalı konferans çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. 
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Önol’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Samsun Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğrencisi Helin Kılınç, arkadaşları tarafından hazırlanan sunum ile anıldı. Öğrenciler, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için rahmet, yaralılar için de şifa temennilerinde bulundu.