Uncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleklerin 15 yıl önce tarlasındaki ağaçlara yuva yapmaya başladığını, daha sonraları ise bu sayının giderek arttığını söyledi. Uncu, "Bu tarlada 100'e yakın yuva var. Bahar ayında leylekler gelir, çiftleşir, yavru yapar ve 15 Ağustos'a doğru da toplu olarak göç ederler. 15 yıldır leyleklerin her hareketini severek izliyorum" diye konuştu. Tarlasındaki ağaçlarda çok sayıda leylek yuvası bulunması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından "Leylek Ormanı" ilan edildiğini bildiren Uncu, zaman zaman leyleklerin fotoğrafını çekmek isteyenlerin ise onları rahatsız ettiğini ifade etti. Strese giren bazı leyleklerin yuvasını terk ettiğini vurgulayan Uncu, şöyle devam etti: "Böyle olunca yumurtalar ve yavrular, yırtıcı kuşların hedefi haline geliyor. Bunun için vatandaşları, arazinin içine girmemesi için sürekli uyarıyorum. Kesinlikle leyleklerin rahatsız edilmemesini istiyorum." Rahat insin diye ağaçları budadım Uncu, leyleklerle iç içe yaşamaya alıştığını belirterek, leyleklerin yuvalarına rahat inmelerini sağlamak için ağaçlarda budama yaptığın söyledi. Uncu ayrıca, kuvvetli fırtına zamanlarında yuvadan düşen yavru leylekleri tekrar yuvasına koyduğunu, bozulan yuvaları da yeniden yaptığını ifade etti.
GÜNCEL
Yayınlanma: 21 Nisan 2015 - 13:19
Tek isteği leyleklerin huzurunun kaçmaması
Bafra ilçesinde yaşayan İsmail Uncu (65), Doğanca Mahallesi'ndeki tarlasının bir kısmını leylekleri rahatsız etmemek için ekmiyor.
GÜNCEL
21 Nisan 2015 - 13:19
@gazetenizolsuncom Samsun'da adrenalin sınır tanımıyor. On binler Karadeniz'in en büyük macera parkı Canik Macera Parkı'nda buluşuyor. ???? #CanikMaceraParkı'nda buluşmaya devam ediyor... ???? Yer: Hasköy Mahallesi /Canik Meşe Orman Park ???? Konuma ulaşmak için: https://maps.app.goo.gl/TJcLvhPHGVZYHcHa6
♬ Samsun’un Kalbi - orijinal ses - Samsun’un Kalbi
İlginizi Çekebilir




















