Samsunspor’un evinde Galatasaray’ı 4-1 gibi net bir skorla mağlup etmesi, Türk futbol tarihinin en ikonik esprilerinden birini yeniden gündeme taşıdı. Yıllar önce Fenerbahçe’ye karşı alınan 4-0’lık galibiyetle doğan "Arkayı Dörtleyelim" sloganı, bu kez sarı-kırmızılı rakip karşısında sosyal medyayı salladı.
Ahmet Çakar’ın Anlattığı O Meşhur Hikaye
Eski hakem ve spor yorumcusu Ahmet Çakar, katıldığı bir programda Samsunspor’un geçmişteki Fenerbahçe galibiyetinin medyadaki devasa etkisini anlatmıştı. Çakar, o dönem gazetelerin gücüyle bu skorun nasıl bir halk deyimine dönüştüğünü şu sözlerle aktarıyor:
"Samsunspor Fenerbahçe'yi 4-0 yendi. Çok speküler bir sonuçtu. Ertesi gün tüm gazeteler yazdı ve 'Arkayı dörtleyelim' esprisi çıktı. Ondan sonra tüm minibüslerde bu slogan konuşulmaya başlandı."
Sosyal Medyada Paylaşım Rekorları Kıran Görsel
Galatasaray galibiyetinin ardından Samsunspor taraftarları, Ahmet Çakar'ın hatırlattığı bu nostaljik sloganı modern bir mizahla harmanladı. Sosyal medyada elden ele dolaşan bir yapay zeka tasarımı görsel, maçın özeti gibiydi.
Görselde; bir dolmuşun şoför koltuğunda Samsunspor Teknik Direktörü Thorsten Fink gülümseyerek direksiyon sallarken, arka koltukta üzgün bir şekilde oturan 4 Galatasaraylı futbolcu yer alıyor. Minibüsün camındaki "Dörtyol - Meydan - Liman" tabelası ve "Arkayı Dörtleyelim" ruhu, Samsunspor’un büyük takımlara karşı kurduğu bu tarihsel üstünlüğün yeni sembolü oldu.
Samsunspor Formunu Koruyor
Bu sonuçla birlikte Samsunspor, hem sahadaki futboluyla hem de taraftarının yaratıcı mizahıyla Süper Lig'e damga vurmaya devam ediyor. 4-0'lık Fenerbahçe zaferinden yıllar sonra gelen 4-1'lik Galatasaray galibiyeti, "Samsun deplasmanı her zaman zordur" dedirtmeye devam ediyor.
Samsunspor arkayı dörtledi tarih tekerrür etti!
Samsunspor’un evinde Galatasaray’ı 4-1 gibi net bir skorla mağlup etmesi, Türk futbol tarihinin en ikonik esprilerinden birini yeniden gündeme taşıdı.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Şirinler’den Samsunspor Taraftarına Büyük Kortej Çağrısı
Musaba Samsunspor’a Dönmek İstedi İddiası! Yönetim Kapıyı Kapattı
Samsunspor’dan Geleceğe 3 Milyon Euro’luk Yatırım: İtalyan Stoper Gabriele Guarino Samsun’da!
Eski Samsunsporlu Lubomir Satka’nın Yeni Takımı Belli Oldu: 2+1 Yıllık İmzayı Attı!
Samsunspor Kasımpaşa ile Bir Günde İki Maç Oynadı: Bir Galibiyet, Bir Mağlubiyet