Reklam
Bugün

Atakum Belediyesi'nden Katık Otobüsü ile geri dönüşüm atağı

Atakum Belediyesi’nin geri dönüştürülebilir atıkları ücret karşılığında toplayan “Katık Otobüsü”, hizmete başladığı 2022 yılı Aralık ayından bugüne ayda 23 bin 596 ton ambalaj atığı geri dönüşüme kazandırarak hem çevre sağlığına hem de ekonomiye katkı sağladı.

07 Ocak 2024 - 22:50
TAKİP ETTAKİP ET

Çevre alanında gerçekleştirdiği önemli projelerle dikkat çeken Atakum Belediyesi, geri dönüşüm konusunda kentte bir bilinç uyandıran Katık Otobüsü ile 23 bin 596 ton ambalaj, 320 bin 750 kg bitkisel atık yağ, bin 303 kg pil, 40 kg elektronik atık, 400 kg atık ilaç topladı.
ATAKUMLULARIN İLGİSİ YOĞUN
“Atığınız katık olsun, bütçenize katkı olsun’’ sloganıyla haftanın her günü bir başka durakta yurttaşların getirdiği geri dönüştürülebilir karton, pet, cam, metal, atık yağ, pil gibi atıkları kabul eden Katık Otobüsü’ne Atakumluların ilgisi devam ediyor. Her yaştan Atakumlu, Katık Otobüsü’nün evlerine yakın bir durakta olduğu gün hafta boyunca topladığı geri dönüştürülebilir atığı otobüse ulaştırıyor. Tartı ve hesaplama işlemlerinin ardından makbuz karşılığında alacağı ücret yurttaşa ödeniyor.
PAZAR ALIŞVERİŞİNE KATKI
Pazar yerlerine yakın alanlarda atık toplayan otobüs, Atakumluların pazar alışverişi bütçelerine katkı sağlaması nedeniyle de rağbet görüyor. Yurttaşlar, pazar alışverişine çıkarken biriktirdikleri geri dönüşüm atıklarını Katık Otobüsü’ne bırakarak pazar bütçelerine katkıda bulunuyor.