Reklam
Reklam
Bugün

Atakum'da şehit ailelerine ve lösemili çocuklara destek sergisi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun Şubesi, şehit ailelerine ve lösemili çocuklara destek olmak için Hasan Ali Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde resim ve el sanatları sergisi açtı. Sergi, 7 Kasım Pazartesi günü saat 22.00’ye kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

06 Kasım 2022 - 20:46
Güncelleme: 06 Kasım 2022 - 20:55
TAKİP ETTAKİP ET

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi; şehit aileleri ile Lösemili ve Kan Hastalıklı Çocuklar Derneği (LÖSAM) yararına düzenlenen resim ve el sanatları sergisine ev sahipliği yaptı. Atakum Kaymakamlığı’nın ve Atakum Belediyesi’nin desteğiyle TEMAD Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen sergi; sanatseverlerden büyük ilgi gördü. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci; açılış kurdelesini Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Atar, Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Altıntaş ve Samsun TEMAD İl Başkanı Tanju Arat ile birlikte kesti. Atakum Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerininin,TEMAD Samsun İl Başkanlığı Kadın Kolları üyeleri ile gönüllülerin resimleri ve el sanatları ürünlerinden oluşan sergi, 7 Kasım Pazartesi günü saat 22.00’ye kadar devam edecek. 
“HEP BİRLİKTE İYİLİĞİ BULAŞTIRALIM”
TEMAD Samsun İl Başkanı Tanju Arat, sergide 5 yaşından 80 yaşına kadar farklı yaş grubundan yurttaşların eserlerinin yer aldığını belirterek “Sanatseverlerin katkılarıyla satışı yapılacak resim ve el sanatları ürünlerinden şehit ailelerine vefa projemize ve LÖSAM’a aktarımda bulunacağız.Sizlerin sayesinde lösemili çocuklarımıza şifa, kutsal vatanımız için kanlarını dökerek şehit olan evlatlarımızın emaneti ailelerine de vefamızı yerine getireceğiz. Ayrıca turizm işletmesi sahibi Emekli Astsubay Kıdemli Başçavuş Hami Koç, Samsun’dan her ay bir şehit ailesini Nevşehir’deki tesisinde ücretsiz olarak misafir edecektir. Samsun’da bulunan bir turizm firmamız ailelerin ulaşımını ücretsiz sağlayacaktır.” dedi. Başkan Arat, konuşmasını “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” sözünü hatırlayalım. Sanatı sevelim ve sevdirelim.İyilik bulaşıcıdır. Hep birlikte iyiliği bulaştıralım.” cümleleri ile tamamladı. 
“BİRBİRİNDEN GÜZEL ESERLER VAR”
Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi’nde biribirinden önemli etkinliklerin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci,“ Merkezimizde birçok özel etkinlik gerçekleştiriliyor. En anlamısı bu.TEMAD Samsun İl Başkanlığı sergide satılan eserlerden elde edilen geliri, etkinliğin düzenlenmesine sponsor olan firmaların da katkılarıyla bağışlayacak. Bu yönüyle çok önemli bir etkinlik. Sergide birbirinden güzel eserler var.  Başkanımızın dediği gibi 5 yaşından 80 yaşına kadar herkesin eseri var. Bu yönüyle de anlamlı ve farklı bir sergi.” ifadelerini kullandı.