YENİ Parti, Samsun'da teşkilatlanma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre, partinin Samsun İl Başkanlığı için Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Havana Plaza'da il binası kiralandı ve kira sözleşmesi imzalandı.
Söz konusu gelişmeyi Hedef Halk Gazetesi Köşe Yazarı Cemil Ciğerim de sosyal medya hesabından duyurdu. Ciğerim paylaşımında, Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'nin siyasi faaliyetlerini sonlandırmasının ardından, Gelecek Partisi Samsun İl Başkanlığı'nın kullandığı binanın YENİ Parti tarafından kiralandığını belirtti.
Samsun'da Teşkilatlanma Çalışmaları Hızlandı
YENİ Parti'nin Samsun'daki yapılanma sürecinin, eski CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in A Takımı'nda yer alan Nazan Günaysu tarafından yakından takip edildiği öğrenildi.
Partinin il binasının tutulmasının ardından teşkilatlanma çalışmalarının daha da hız kazanması bekleniyor. Önümüzdeki süreçte üye kayıtlarının tamamlanması, mahalle yönetimlerinin oluşturulması ve delege seçimlerine geçilmesi planlanıyor.
YENİ Parti'de Süreç Nasıl İşleyecek?
Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, teşkilatlanma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kongre süreci başlayacak.
Planlanan takvime göre;
Üye kayıtlarının tamamlanması,
Mahalle yönetimlerinin oluşturulması,
Delegelerin belirlenmesi,
İlçe başkanlığı kongrelerinin yapılması,
İl başkanlığı kongresinin gerçekleştirilmesi,
Büyük Kongre sürecine geçilmesi hedefleniyor.
Bu takvim doğrultusunda YENİ Parti'nin Samsun'da kısa süre içerisinde teşkilat yapısını oluşturarak kongre sürecine girmesi bekleniyor.
Gözler Kongre Takviminde
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ve çok sayıda belediye meclis üyesinin YENİ Parti saflarına katılmasının ardından Samsun'daki siyasi hareketlilik devam ederken, partinin il teşkilatını oluşturma çalışmaları da yeni bir aşamaya geçti.
İl başkanlığı binasının kiralanmasıyla birlikte gözler şimdi YENİ Parti'nin açıklayacağı resmi kongre takvimi ile Samsun'da belirlenecek ilçe başkanları ve il başkanı üzerinde yoğunlaştı. Partinin önümüzdeki dönemde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlayarak büyük kongre sürecine hazırlanması bekleniyor.
Bu arada; Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Özgür Ceylan, başlattıkları bağış kampanyasına iki günde 85 bin 975 kişi tarafından 182 milyon TL bağış yapıldığını açıkladı.
