Reklam

Başkan Deveci: Metruk binadan bu değerli eser ortaya çıktı

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin Atakum’da büyük bir açığı kapattığını söyleyerek, “Metruk binadan bu değerli eser ortaya çıktı” dedi.

15 Ocak 2023 - 16:29
TAKİP ETTAKİP ET

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nde, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Doğan’ın kişisel karakalem çalışmalarının yer aldığı “Siyah&Beyaz” resim sergisinin açılışına katıldı. Sanatçının eserlerini tek tek inceleyen Başkan Deveci, karakalem sanatıyla ilgili bilgi aldı. Özgün çizgilere sahip 30 karakalem çalışmasının yer aldığı sergi 17 Ocak’a kadar ziyaretçilerine açık olacak. 
“ÇOK GURUR VERİCİ”
Karakaleme tamamen hobi amaçlı başladığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Filiz Doğan, “Özellikle pandemi sürecinde evde kaldığımız dönemde bir şeyler karalıyordum. Sonra konu sergi açmaya kadar geldi. Sergide, iki yılı aşkın sürede yaptığım 30 resmim yer alıyor. Resim yaparken ifadeyi anlatmak duyguyu geçirebilmek adına benim için çok önemli. İnsan portrelerinde mimiklere çok dikkat ettim, hayvanlarda da tüy detaylarına özen gösterdim. Gerçekçiliği yansıtabilmek için uzun saatler çizim yaptım. Çalışmalarımın bir sergiye dönüşmesi çok gurur verici. Çok iyi insanlarla tanıştım. Atakum Belediyesi gerçekten sanata çok değer veriyor. Belediye Başkanımız Sayın Av. Cemil Deveci de katıldı, çok mutlu oldum. Benim için çok değerli bir anı oldu. Herkese çok teşekkür ederim” dedi. 
“METRUK BİNADAN BU ESER ORTAYA ÇIKTI” 
Sanatçının sergisinin çok özel ve güzel olduğunu söyleyerek Dr. Öğr. Üyesi Doğan’ı tebrik eden Başkan Deveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl dönümünde Atakum Belediyesi tarafından kente kazandırılan merkezle ilgili de açıklamalarda bulundu. Başkan Deveci, “Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi açıldığından bu tarafa Samsun’da ve Karadeniz’de aktif bir işlev sürdürüyor. Samsun’un, özellikle Atakum’un böyle bir yapıya ihtiyacı vardı. Bir açığı kapatıyor. Yeterli değil ama en azından gençlik, üniversite, sanat, turizm kenti olarak iddia ettiğimiz kentte bunun olması gerekiyor. Metruk bir binadan bu değerli eser ortaya çıktı. Üst katta gençler kütüphanede ders çalışıyor, ulaşamadıkları kitaplara ulaşıyorlar, çay içip sohbet ediyorlar birbirleriyle tanışıyorlar; burada sergi, yukarıda yine toplantı salonu, alttaki sınıflarda neredeyse bir köy enstitüsü modeli kurduk, orada da gençler yeni meslekler ediniyor. Robotik Kodlama takımımız 27 takım arasından birinci oldu, şimdi Türkiye çapında yarışmalara katılacak. Burası olması gereken bir ihtiyacı karşılıyor, bu yönüyle de hem sanatçılarımızı bir adım öne çıkarıyoruz hem de böyle bir ihtiyacın var olduğunu Türkiye’yi yönetenlere hissettiriyoruz. Daha büyük, gelişmiş ve güçlü olanlarını önümüzdeki yıllarda yapacağız” diye konuştu. 
“TÜRKİYE GÜZEL GÜNLERE LAYIK” 
Atakum’un dinamik bir yapısı olduğunu kaydeden Başkan Deveci, “Atakum’da 42 bin üniversite öğrencisi yaşıyor. 108 ülkeden 8 bin üniversite öğrencimiz de var. Atakum’un nüfusu 81 ilden oluşuyor. Atakum, Karadeniz’in eğitim düzeyi en yüksek insanlarının yaşadığı bir yer. Bu özellikleriyle zaten bu tip alanlar insanların ilgisini çekiyor. Bu salonların olması gerekiyordu, sanatçılarımız da çıkıp bu alanlarla eserlerini sergiliyorlar. Türkiye güzel günlere layık. Güçlü sanatçıları bağrında barındırıyor. Onları tanımamız ve eserlerini görmemiz; sanatın ve sanatçının, gencin ve kadının bir adım öne çıkması gerekiyor. Türkiye içinde bulunduğu bu zor koşullardan ancak bu şekilde çıkabilir. Umutluyuz, çıkacağız” ifadelerini kullandı.