Ara tatilinin sona ermesiyle birlikte milyonlarca öğrenci yeniden ders başı yapacak. Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren tüm yurtta okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun artması bekleniyor. Bu sebeple sürücülerin ve yayaların daha dikkatli olması, sabah saatlerinde yaşanacak kaosu en aza indirmek açısından büyük önem taşımaktadır.
Trafik uzmanlarının da uyarılarına göre, okulların açıldığı ilk günlerde sürücüler daha sabırlı ve temkinli olmalıdır. Özellikle okul servislerinin ve toplu taşıma araçlarının yoğun olduğu güzergâhlarda hız limitlerine uymak, yaya geçitlerinde öncelik tanımak hayati önem taşımaktadır. Unutmayalım ki her yıl birçok trafik kazası, dikkatsizlik ve hız nedeniyle yaşanıyor. Çocuklarımızın güvenliği için sadece birkaç dakika erken yola çıkmak bile fark yaratabilmektedir.
Trafikte her bireye bazı sorumluluklar düşmektedir. Servis araçlarının kendileri içinde bir farkındalık oluşturarak, daha temkinli ve daha sabırlı olmaları gerekmektedir. Veliler ve yayalar için de önemli sorumluluklar vardır. Çocuklarını okula götüren veliler, çift sıra park yaparak trafiği aksatmamalı, öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş-çıkış yapmalarına yardımcı olmalıdırlar. Milyonlarca öğrenci yarın okullarının ikinci dönemine başlarken, heyecan içersinde daha da dikkatli olmaları gerekmeketedir. Veliler ve öğrenciler karşıdan karşıya geçişlerde, yay geçidini varsa üst geçidi kullanmaları büyük önem arz etmektedir.
Yetkililerin de aldığı önlemlerle birlikte, herbirimizin biraz daha duyarlı olması durumunda okulların açıldığı bu ilk hafta, hem öğrenciler hem de sürücüler için daha güvenli olacaktır. Lütfen trafikte gülümsemeyi eksiltmeyelim. "Bir tebessümün bile sadaka sayıldığı" İslam dinimizde daha duyarlı, sakin, sevgi ve sabırlı olalım. Trafikte yayalara yol verelim, bayan sürücülere öncelik tanıyalım. Yollara çöp atmayalım, çevremizi ve doğamızı temiz tutalım. Trafikte daha sabırlı ve sevgi dolu olalım ne olacak ki gideceğimiz yere 1 dakika geç yada erken gitmemiz, varsın kazasız belasız sorunsuz gidelim de en önemlisi bu. Trafik akışının bozulmaması için trafikte suküneti sağlayalım. Trafikte sol şeridi ihtiyacımız dışında meşgul etmeyelim, kibar olalım yer verilmesi durumunda kibarca öncelik sağlayalım. Yayalara tebessüm ile yol verelim. İnanın ki bu kurallara dikkat edersek sağ duyulu ve sabırlı olursak kaza oranı düşecek ve sürücüler, yayalar mutlu bir gün geçirecektir.Lütfen trafikte dikkatli olalım ve trafikte birbirimize saygılı davranalım. Unutmayalım ki güvenli bir trafik, hepimizin sorumluluğunda!
Herkese kazasız, güvenli ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum; Sağlıcakla kalın.
Ağzına sağlık. Teşekkürler.
Ağzına yüreğine sağlık çok güzel yazmışsın arkadaşım Lütfen trafikte dikkatli olalım